Bunu yapan Müslüman olamaz! Yüzlerce ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
Bunu yapan Müslüman olamaz! Yüzlerce ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Mısır’ın Ariş şehrinde katliam... Cuma namazı sonrası camiye bombalı saldırı düzenlendi. Ardından 4 arazi taşıtı panik hâlinde kaçmaya çalışan cemaate kurşun yağdırdı. Ortalık kan gölüne döndü. Bilanço çok ağırdı. Dünya, DEAŞ izlerini taşıyan vahşeti kınadı, Mısır 3 günlük yas ilan etti.

Mısır’da ciplerle gelen teröristler, önce bomba patlattı sonra taradı. Birkaç dakika içinde  yüzlerce kişi öldü.Terör bu sefer Mısır’ın Sina Yarımadası’nı vurdu. İnsanlık düşmanları Ariş kentinde cuma namazı sırasında Ravza Camisi yakınında bomba patlattı, daha sonra meydandakileri taradı. En az 235 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Saldırı ile aynı anda dört cipin içindeki camiye ateş açıldı. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Yaralılara ilk müdahale camide yapıldı. Görgü tanıklarına göre katiller, ambulansların gelişi sırasında da araçlara ateş etti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Saldırıyı üstlenen bir örgüt olmadı. Ancak DEAŞ üzerinde yoğunlaşılıyor. Yerel kaynaklar saldırının düzenlendiği camiyi ağırlıklı olarak Sufilerin kullandığını söyledi. Terör örgütü DAEŞ da Sufileri dinsizlikle suçlamış ve Sufilere yönelik saldırılar düzenlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...