Almanlar, Altay'dan rahatsız oldu

Düzenleyen:
Almanlar, Altay'dan rahatsız oldu

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin mega projelerine açık bir şekilde engel olmaya çalışan Almanlar, şimdi de millî tank projesi Altay için algı operasyonuna başladı. Alman Silah Sanayi Birliği Başkanı ve Rheinmetall’in sahibi Armin Papperger, Türkiye'nin Millî projesi olan Altay tankı için ''Küçük proje'' yorumunu yaparak; silah ticaretine yön vermeleri gerektiğini Almanya'nın oyun dışında kalamayacağını söyledi.

Türkiye, yerli otomobilin ardından millî tank için de gaza bastı. 2020 yılına kadar 20 millî tankın üretilmesi hedefleniyor.

ALGI OPERASYONU BAŞLADI

Türkiye'nin mega projelerine her daim engel olmaya çalışan Almanya ise, Altay tanklarına karşı karalama kampanyasına başladı.

"OYUN DIŞINDA KALAMAYIZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Alman Silah Sanayi Birliği Başkanı ve Rheinmetall’in sahibi Armin Papperger, silah ticaretine yön vermeleri gerektiğini Almanya'nın oyun dışında kalamayacağını söyledi.

ALTAY TANKINI KÜÇÜMSEDİLER

Yerli otomobil hakkında küçümseyici açıklamalar yapan Almanlar, Altay tankları için de benzer ifadeler kullandı.

"KÜÇÜK PROJE"

Papperger, Türkiye'nin millî tank projesinin küçük bir proje olduğunu bunun için herhangi bir yatırım yapmayı istemediklerini söyledi.

"SİYASETİN OYUN TOPUYUZ"

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de yatırımlarını etkilediğini ifade eden Papperger, "Biz her zaman bir yere kadar siyasetin oyun topuyuz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...