Gazda kış kesintisi olmayacak

Düzenleyen:
Gazda kış kesintisi olmayacak

Ekonomi Haberleri

Dağıtım altyapısı ve iletim hatlarının modernizasyonu için planlanan 30 milyar liralık yatırımın önemli kısmı gerçekleşti. Bu kış sıkıntı yaşanmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak döneminde yapılan yatırımlar, geçmişte özellikle kış aylarında yaşanan kesintilerin de sonunu getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, çok büyük bir problem olmaması durumunda bu kış doğalgaz arzında sıkıntı beklemediklerini bildirdi. Tancan, Gaziantep’te düzenlenen Güneydoğu Enerji Forumunda, 2016 sonu itibarıyla Türkiye’nin birincil enerjideki toplam arzının 135 milyon ton petrole eş değer olduğunu söyledi. Tancan, şöyle konuştu: Gerek iletim, gerekse dağıtımdaki çalışmalar belirli bir program çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Mesela şu an elektrik dağıtımında üçüncü tarife dönemindeyiz. Dağıtım altyapısında 18 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bu, 2016-2020 yıllarını kapsıyor. 12 milyar liralık da iletim yatırımı yapılmakta. 2016 ve 2017’de bu yatırımların kendi yıllarına düşen miktarları çok şükür gerçekleştirildi, herhangi bir aksama olmadı. Bunun neticelerini iletimde de dağıtımda da almaya başladık. Ama bu dönemin bitmesine önümüzde 3 yıl daha var. O yıllarda da herhangi bir aksamaya mahal vermeden, yatırımlara devam etmek istiyoruz. Önceki yıllarda kış aylarına girerken doğalgaz arzında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu sıkıntıların kaldırılmasına yönelik, hem atılan adımlar hem de atılacak olan adımlar, çözüm oldu diyebiliriz. İnşallah çok büyük bir sıkıntı olmazsa bu kış sıkıntı beklemiyoruz.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...