Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çağla Büyükakçay ilkleri yaşıyor

Çağla Büyükakçay ilkleri yaşıyor

SPOR Haberleri

Başarılı bir sezon geçiren milli tenisçi, sezonun henüz yarısında kariyerinde birçok ilke imza attı.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, bu yıl kariyerinde ilklerin sezonunu yaşıyor. WTA'da 144'üncü sıraya yükselerek kariyerinin en iyi derecesine ulaşan milli tenisçi, elemelerinde yer aldığı Grand Slam turnuvaları Roland Garros ve Wimbledon'da ilk kez tur geçme heyecanı yaşarken, nbsp; Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye teklerde tarihindeki ilk altın madalyayı kazandırdı. Seribaşı olarak katıldığı ITF İstanbul Turnuvası'nda ikinci tura yükselen Çağla, bu sezonki performansı, sezonun kalan bölümündeki hedefi ve Türk tenisinin geldiği nokta konularında AA muhabirinin sorularını cevapladı. "Sezonun ilk yarısı için hedefimizi tutturduk" Sezona başlarken hedefledikleri noktayı yakaladığını belirten Çağla Büyükakçay, "Tenisim açısından güzel gelişmeler oldu" dedi. Sezonun ilk 6 ayında dünya sıralamasında ilk 150 içinde yer almayı hedeflediklerini kaydededen Büyükakçay, geçen hafta elde ettiği 149'uncu sıranın ardından bu hafta 144'üncülüğe çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Sezonun ilk yarısı için hedefimizi tutturduk. Roland Garros'ta elemelerde daha önce tur geçmemiştim, bu sezon geçtim. Wimbledon'da tur geçmemiştim, orada da elemelerde tur geçtim. Tenisim açısından güzel gelişmeler oldu. Tamamen ilkleri yaşadığım bir sezon oluyor. Akdeniz Oyunları'nda 4 yıl aradan sonra yeniden oynadım. Hem teklerde hem çiftlerde altın madalya kazandım. Çiftlerde partnerim Pemra Özgen ile bu başarıyı gösterdik." nbsp;

nbsp;"ABD Açık öncesi ilk 130 içine girmeyi hedefliyorum"

Milli sporcu, sezonun son Grand Slam'i ABD Açık öncesi dünya sıralamasında 130 içine girip, elemelerde seribaşı olmayı hedeflediğini kaydetti. Şimdiye kadar iyi geçen sezonda bir basamak daha atlayarak başarısını daha üst seviyelere taşımak istediğini anlatan Çağla şunları söyledi: "Her zaman için ilk 100 hedefim var. Uzun vadeli hedefim de ilk 20 içinde yer alabilmek. İnişler çıkışlar herkesin kariyerinde var ama önemli olan istikrarlı bir şekilde devam etmek. Ben de günden güne kendimi geliştiriyorum. Arada yenilgiler de alabiliyoruz. Ama önemli olan istikrarı koruyabilmek. Sezon iyi gidiyor. Ancak önümde uzun bir yaz var. Yılın son Grand Slam'i Amerika Açık var. Onun elemesini oynayacağım. İlk 130 içerisine girip elemelerde seri başı olmak istiyorum. Çünkü kura da çok önemli oluyor. Hedefim 1-2 ay içinde ilk 130 tenisçi arasına girmek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...