Karsan, ‘Elektrikli’de BMW Grubu ile anlaştı

Düzenleyen:
Karsan, ‘Elektrikli’de  BMW Grubu ile anlaştı

T-Otomobil Haberleri

Millî otomobil için oluşturulan beşli “Babayiğit” grubunda yerini alan Karsan, dünyanın önde gelen otomobil ve motosiklet üreticisi BMW ile “Elektrikli” motor tedariki konusunda anlaştı.

Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve geliştirdiği toplu taşıma araçları ve teknolojilerle dikkatleri üzerine çeken Karsan, elektrikli araç teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen otomobil ve motosiklet üreticisi BMW Grubu ile “elektrikli” motor tedariki konusunda anlaştı. Bu imza ile ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarda içten yanmalı versiyonları ile kendini ispat eden Karsan Jest+ modeli, BMW teknolojisiyle birleşerek elektriklendi. Karsan Jest Electric ismini alan araç, BMW’nin elektrikli motoru ve bataryası sayesinde sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans gibi konularda ciddi avantajlar kazandı. BMW Grubu’nun geliştirdiği elektrikli çözümleriyle menzil ve çalışma saati bakımından da rakiplerinden ayrılan Karsan Jest Electric, Madrid Belediyesi ihalesine yönelik kapsamlı testlerde tek şarj ile 180 kilometrelik menzile ve tam 18 saatlik çalışma süresine ulaşmayı başardı.
BMW, elektrikli i3 modeli ile 100 bin adetlik satış gerçekleştirerek sınıfında dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olmuş ve bu konudaki başarısını ispatlamıştı. Dünyanın lider premium otomobil markası olarak tanınan BMW ile Karsan arasındaki anlaşma oldukça önemli. Dünyanın çeşitli pazarlarına ürün satışı gerçekleştiren Karsan, ABD’de New York Taksi ve Miami Belediyesi otobüs ihalesi ile adından sıkça söz ettirmişti. Amerikan Posta Servisinin 180 bin adetlik “yeni nesil dağıtım aracı” için prototip üretecek 6 şirketten biri olan Karsan, millî otomobil projesi kapsamında oluşturulan beşli ortaklık grubunda da yerini aldı. Ayrıca Karsan’ın taksi prototipi, Amerika’da yapılan anketlerde “en heyecan verici model” seçilmişti.
Karsan CEO’su Okan Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kendi ürünlerimizi sıfırdan tasarlayıp üretiyoruz. %100 Türk markası olarak Avrupa’da ve ABD’de de önemli ihalelere giriyor, ticari araç alanında dünyaya çözümler sunuyoruz. Duyurduğumuz anlaşmalar ve işbirlikleri ise dünya markası olma hedefimizde nasıl sağlam adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması elektrikli versiyonlarımızı bir adım daha öteye taşımamıza imkân sağlamıştır. Karsan ve BMW arasındaki iş birliğinin ilerleyen günlerde yapılacak olan diğer projelerde de süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...