Akıllı şehirlere ‘çatı’ strateji

Düzenleyen:
Akıllı şehirlere ‘çatı’ strateji

Ekonomi Haberleri

Türkiye kentsel dönüşüm alanında yeni adımlar atmaya hazırlanırken, bir yandan da akıllı şehirler konusuna da çalışılıyor.

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Genel Müdürü Ömer Alan, önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları Akıllı Kentler Stratejisi ve Eylem Planı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Alan, bu kapsamda yürütecekleri faaliyetler için dünyadan birçok örneği incelediklerini belirterek “Biz şu anda bunun için üst stratejisi hazırlıyoruz. Şehirlere sensörler yerleştireceğiz. Sensörlerin sayısı cep telefonlarındaki gibi kısıtlı olmayacak. Adetleri milyonları bulacak” dedi. Yerli firmalarla bu konuda görüşmeler yaptıklarını anlatan Alan “Onlara bu işlere hazırlıklı olmaları gerektiğini anlatıyoruz” diye konuştu. Alan, 30 Kasım’da düzenlenecek Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) etkinliğinde özellikle belediyeler ile firmaları bir araya getirerek, fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...