Türkiye'nin Mısır planı belli oldu

Türkiye'nin Mısır planı belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Libya'daki karışıklık sırasında 26 bin kişinin tahliyesini gerçekleştiren Türkiye, tecrübesini gerekirse Mısır'da da kullanacak.

Libya'daki karışıklık sırasında 26 bin kişinin tahliyesini gerçekleştiren Türkiye, tecrübesini gerekirse Mısır'da da kullanacak. 7 bin 98 Türk'ün yerleri tek tek tespit edildi. 'Acil durum' halinde TSK'dan Ulaştırma Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'ndan AFAD'a tüm kurumlar devreye girecek. Mısır'da darbenin ardından katliama uzanan olaylar endişeyi büyüttü. Darbeye destek verenlerle karşı çıkanlar arasındaki tansiyonun yüksekliği üzerine Ankara da teyakkuza geçti. Bir yandan diplomatik seferberlik yürüten hükümet, diğer taraftan 'en kötü senaryo' için de hazırlık yapıyor. Muhtemel büyük çaplı bir çatışma halinde tahliye için harekete geçilecek. Başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olmak üzere ilgili kurumlara "Her ihtimale hazır olun" uyarısında bulunuldu. nbsp;Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Mısır'daki Türklerin tahliyesine ilişkin her türlü faaliyeti koordine edecek şekilde hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi. AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mısır'daki Türklerin tahliyesine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ve Türk Kızılayı ile iletişim kuruldu. Konuyla ilgili yeni bir talep bulunmazken, gerekli olması halinde Mısır'daki Türklerin tahliyesine ilişkin her türlü faaliyeti koordine edecek şekilde hazırlıklar tamamlandı.


LİBYA'DAN 26 BİN KİŞİ GETİRİLMİŞTİ
Libya'da iç karışıklık baş gösterince, bir hafta içinde 18 tarifeli, 25 özel tahliye ve 22 askeri olmak üzere toplam 65 uçak, 3 gemi, 1 fırkateyn bu ülkeye gönderilmişti. Uçakların inememesi üzerine İDO'nun 2 feribotu ve özel şirketlerden sağlanan ulaşım araçlarıyla birlikte toplam 26 bin kişi kısa sürede tahliye edilmişti. Mısır'daki Türk vatandaşı sayısının ise 7 bin civarında olması ve yoğunluğun Kahire ve İskenderiye ile sınırlı olması nedeniyle tahliye daha dar kapsamlı bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...