Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danıştay Başkanlığı'na Zerrin Güngör aday oldu

Danıştay Başkanlığı'na Zerrin Güngör aday oldu

GÜNDEM Haberleri

Danıştay Başkanvekili Zerrin Güngör, başkanlık için adaylığını açıkladı.

Hüseyin Karakullukcu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için Genel Kurul iki kez toplanmış ancak aday çıkmadığından seçime geçmeden dağılmıştı. Danıştay yönetimi, aday çıkana kadar Genel Kurulu toplamama kararı almıştı. Danıştay Başkanvekilliğini yürüten Zerrin Güngör, başkanlık için dün adaylık başvurusu yaptı. Seçimin 15 Temmuz Pazartesi günü yapılması planlanıyor. Danıştay Başkanı, Danıştay Genel Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. Gizli oyla yapılan seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılıyor. Bu turdan da sonuç alınmazsa seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanıyor. Başkan seçilebilmek için 8 yıl Danıştay üyeliği yapma şartı, 4 yıla indirilmişti. Seçime katılmak isteyenler, seçim gününden önce Danıştay Başkanlığına yazıyla başvurabilecekleri gibi toplantıda oylamaya başlanmadan önce sözlü olarak da istekte bulunabiliyor veya üyelerce teklif edilebiliyor. Seçilecek yeni Danıştay başkanı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.


Güngör'ün özgeçmişi
Zerrin Güngör, 20 Mart 1955'te Kırşehir'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden 1976 yılında mezun olan Güngör, Maliye Bakanlığı Vergiler Temyiz Komisyonu Raportörlüğü, Bolu ve Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulundu.
Güngör, 1985 yılında Danıştay Tetkik Hakimi, 1999'da Danıştay Savcılığına atandı. Danıştay Üyeliğine 12 Haziran 2008'de seçilen Güngör, 12 Haziran 2012'den bu yana Danıştay Başkanvekilliği görevini yürütüyor. Zerrin Güngör, evli ve iki çocuk annesi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...