Jeff Bezos'un serveti 100 milyar doların üzerine çıktı

Jeff Bezos'un serveti 100 milyar doların üzerine çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos'un serveti 100 milyar doların üzerine çıktı. Dünyanın en zengin kişisi olan Bezos'un serveti 2,3 milyar dolar arttı

Forbes'un "Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesine" göre,  dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunan Bezos'un serveti 2,3 milyar  dolar artışla 100,4 milyar dolara ulaştı.
 
En son 1999 yılında Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in serveti 100  milyar doların üzerine çıkarken, Bezos tarihte bu başarıyı yakalayan ikinci kişi oldu. Gates'in serveti ise 90 milyar dolar seviyesinde  bulunuyor.
 
Bezos, Gates'i 27 Temmuz tarihinde geçerek dünyanın en zengin kişisi  olmuş ancak bu unvanı kazandıktan 8 saat sonra aynı gün kaybetmişti. 27 Ekim'de  tekrar dünyanın en zengin kişisi olan Bezos bu unvanı hala koruyor.
Öte yandan, 571 milyar dolarlık piyasa değeriyle  Amazon dünyanın en değerli 4'üncü şirketi konumundayken, Microsoft 642 milyar  dolarlık piyasa değeriyle 3'üncü sırada geliyor.
 
Uzmanlar, ABD'de "Şükran Günü hafta sonu" (Thanksgiving  weekend) ve "Kara Cuma" (Black Friday) satışlarında rekor  beklendiğini ifade ederken, yatırımcıların Amazon'un hisselerine olan talebinin  arttığını vurguluyor.
 
Bezos, ABD'in en büyük E-ticaret firması olan Amazon'un hisselerinin  yüzde 17'sini elinde bulundururken, şirketin hisseleri  yüzde 2,6 prim  yaptı.
 
İndirim Siber Pazartesi ile devam ediyor
Amerika Birleşik Devletlerinde şimdi de Siber Pazartesi çılgınlığı başladı. Tamamıyla pazarlamaya yönelik olarak 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilen Süper Cuma’nın indirimli satışları yerini Siber Pazartesi’ye bıraktı. Süper Cuma’dan sonraki ilk Pazartesi günü alışveriş merkezleri ve mağazalardaki indirim ve kampanyaları yerini internet sitelerine bırakıyor. 
 
İnsanlar bu sefer hafta boyunca e-Bay, Amazon, Best Buy, Target ve Wal-Mart gibi alışveriş sitelerine hücum edecekler. Siber Pazartesi’de asıl amaç, Süper Cuma'da istedikleri indirimli eşyaları dükkanlarda bulamayan insanların sonraki Pazartesi günü evlerine, işlerine döndüklerinde yine bu indirimli eşyalardan faydalanabilmeleridir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...