Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Refah sınır kapısı 'kısmen' açıldı

/ Kaynak: AA
Refah sınır kapısı 'kısmen' açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır yönetimi, Gazze sınırındaki Refah Kapısı'nı, günde 4 saat süreyle açık tutacak.

Mısır, ordunun yönetime el koymasının ardından kapatılan, Gazze sınırındaki Refah Kapısı'nı bugün yeniden geçişlere açtı.
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sınır Kapıları Müdürü Mahir Ebu Subhe, "Mısır tarafı, sınır kapısının her gün 4 saat süreyle açık kalacağını bildirdi. Ancak bu süre, sınırdan geçecekler için kesinlikle yeterli değil" dedi. Mısır yönetiminin kararının ardından 5 gündür sınırda bekleyenler de geçişlere başladı. Bu çerçevede ilk yolcu otobüsü Gazze'den Mısır'a geçti. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mısır ve Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı güvenlik gerekçesiyle 5 Temmuz'da kapatılmıştı. Mısır ve Gazze tarafındaki yüzlerce kişi, sınırdan geçmek için kapıda beklemek zorunda kalmıştı.Refah Sınır Kapısı, İsrail'in uyguladığı sıkı ambargo nedeniyle 1,8 milyon nüfuslu Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olma özelliği taşıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...