04.02.2012 - 01:00 | Son Güncelleme: 04.02.2012 - 01:00
Derbi sonrası
tufan
Havutçu ile Carvalhal arasında dün Ümraniyede yapılması planlanan zirve, Başkan Demirörenin isteği üzerine F.Bahçe maçından sonraya bırakıldı.
> Bilgehan CAN
CEZA DEĞİL MORAL ZAMANI
YARIN F.Bahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaşta sular şimdilik duruldu. Başkan Yıldırım Demirörenin talimatı üzerine Carvalhal ve futbolculardan hesap sorma işi F.Bahçe derbisi sonrasına bırakıldı. Kayseri ve Mersin mağlubiyetlerinin ardından artan tepkiler üzerine Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile Ümraniyede zirve toplantısı gerçekleştirecek olan Genel Direktör Tayfur Havutçu, öncesinde Yıldırım Demirören ile görüştü. Demirörenin F.Bahçe maçı camiamız için çok önemli. İşler kötü giderken bilet kesmek kolay. Önemli olan zor zamanda paylaşımcı olmaktır. Ceza yerine takıma moral verin şeklindeki sözleri üzerine Tayfur Havutçunun Carvalhala hesap sormaktan vazgeçtiği öğrenildi.
QUARESMA SORGUSU
Takımda bu gelişmeler yaşanırken, yönetim Quaresma konusunda ikiye bölündü. Bazı yöneticiler kırmızı kart görerek derbide takımı eksik bırakan Portekizli yıldıza ateş püskürdü. Quaresmanın bir dediğinin iki edilmediğini dile getiren yöneticiler, Sivok 800 bin euroya oynarken, Quaresma 3 milyon 750 bin euro alıp savurgan davranıyor. 1.5 ay sakat olduğu için oynamadı, Kayseride döküldü, Mersin karşısında kırmızı kartla oyundan atıldı, kulağı çekilmeli ifadelerini kullandı. Quaresmayı savunmak ise Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğluna düştü. Zülfikaroğlu, Portekizde yaşadığı silahlı saldırı sonrasında zor günler geçirdi. Sabır gösterirsek onu kazanırız cevabını verdi.
GÖZLER Almeidada
Beşiktaşın Portekizli golcüsü Hugo Almeida, F.Bahçe derbisinde siyah-beyazlıların en büyük kozu olacak. Fernandes ve Quaresmanın yokluğunda Almeidanın becerileri her zamankinden daha fazla önem taşıyacak. Kayseri ve Mersin karşılaşmalarında suskun olan golcü, F.Bahçe derbisinde şanssızlığını yeneceğinin de sözünü verdi.
Fernandese ret
> Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu sebebiyle kadro kurmakta zorlanan Beşiktaşa bir kötü haber de Tahkim Kurulundan geldi. Kurul, Beşiktaşın Fernandes için yaptığı ceza indirimi talebini reddetti. Portekizli futbolcu F.Bahçe derbisinde kesin olarak oynayamayacak.
Hilbert 2 ay yok
> Beşiktaşta Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında sakatlanan Hilbert ve İsmail Köybaşının dün MRı çekildi. Kulüpten yapılan açıklamada Hilbertin 2 ay, İsmail Köybaşı ise 10 gün forma giyemeyeceği bildirildi.
Keyifsiz idman
> F.Bahçe maçı hazırlıklarına ara vermeden başlayan Beşiktaşta moraller sıfır derecesinde. Ümraniyede gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 saat süren idmanda futbolcuların keyifsiz oldukları gözlendi. Beşiktaş bugün 18.00de yapacağı çalışmanın ardından kampa girecek.