04.02.2012 - 01:00 | Son Güncelleme: 04.02.2012 - 01:00
Büyüğe saygı kalmadı
Galatasaray, 1985-86 sezonunda oynadığı toplam 36 maçta yenilgi yüzü görmeden sezonu bitirdi. Beşiktaş 1991-92 sezonunda 30 maçta mağlubiyet almadan şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Bugün ise, 24. hafta sonunda bu iki takımın 8 mağlubiyeti, 48 kayıp puanı var. 4 büyüklerin 24 haftada toplam yenilgisi 18, toplam puan kayıpları 102...
Galatasaray, 1985-86 sezonunda oynadığı toplam 36 maçta yenilgi yüzü görmeden sezonu bitirdi.
Beşiktaş 1991-92 sezonunda 30 maçta mağlubiyet almadan şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
Bugün ise, 24. hafta sonunda bu iki takımın 8 mağlubiyeti, 48 kayıp puanı var.
4 büyüklerin 24 haftada toplam yenilgisi 18, toplam puan kayıpları 102...
***
G.Sarayda Baros kırmızı kart gördü, Beşiktaşta Quaresma kırmızı kart gördü, F.Bahçede Alex kırmızı kart gör... mekten, Kamil Abitoğlunun şefkati sayesinde kurtuldu.
Elmander sinirli, Ernst sinirli, Cristian sinirli...
Kestirmeden son dört maça bak, durumu anla:
Galatasaray 1 maç kazanabilmiş... Fenerbahçe 2 maçı kaybetmiş... Beşiktaş son iki maçında da mağlup...
Bu ne biliyor musunuz?
Hayır, büyükler kötü değil, ötekiler arayı kapatıyor.
Futbol dediğin 11 kişi ile oynanan bir oyun. Malzemesi insan. Daha çok koşan, daha çok çalışan, aradaki kalite farkını kapatıyor.
Galatasaray... Son 4 maçta 7 puan kaybedeceksin, ligin dibindeki Karabük, Samsun, Ankaragücünü yendim diye havaya gireceksin.
Beşiktaş... Yıldız diye sahaya çıkardığın adamlar kasıtlı kırmızı kart görecek. Takır takır işleyen makine düzenini, Tayfuru tepeye oturtarak sarsacaksın. Kabahati hakemde arayacaksın.
Fenerbahçe... Samsun maçına çantada keklik, tavada hamsi, bardakta çay diye bakacaksın, Emreyi götürmeyeceksin, Alexi son yarım saatte sahaya süreceksin.
Ben Mesut Bakkalın yerinde olsaydım, maça çıkarken, Arkadaşlar, F.Bahçenin Emre ve Alexi sahaya çıkarmaması sizi küçük görmektir. Çıkın, onlara onlardan farkınızın olmadığını gösterin derdim.
Demiştir belki de...
En azından, 3 golle haftaya damga vuran Gekasın, hocasından izin alarak bu tarz bir konuşma yaptığını öğrenmiş bulunuyoruz!
Emreden, Alexten bahsederek değil de, Hepimiz aynı işi yapıyoruz. Onlarla aramızda bir fark varsa, bunu kapatmak kendi elimizde gibi bir ders verdiğini duyduk.
4 BÜYÜKLERİN İLGİNÇ HAFTALARI
01. hafta sadece F.Bahçe kazandı.
03. hafta sadece Beşiktaş kazandı.
04. hafta dördü de kazandı.
07. hafta sadece Beşiktaş kazandı.
08. hafta hiç biri kazanmadı.
09. hafta dördü de kazandı.
10. hafta sadece Trabzon kazandı.
11. hafta sadece F.Bahçe kazandı.
20. hafta dördü de kazandı.
24. hafta sadece Trabzon kazandı.
BÜYÜKLERİN YILDIZI BAZEN ÇUVALDIZ OLUR
Quaresma: 11 maçta hiç yok, 6 maçta yarım oynamış, 2 golü var.
Riera: 5 maçta hiç yok, 15 maçta yarım oynamış, 1 golü var.
Baros: 7 maçta hiç yok, 15 maçta yarım oynamış, 7 golü var.
Eboue: 7 maçta hiç yok, 7 maçta yarım oynamış, 2 golü var.
Bienvenu: 1 maçta hiç yok, 18 maçta yarım oynamış, 6 golü var.
Henrİque: 8 maçta hiç yok, 11 maç yarım oynamış, 2 golü var.
Adrian: 1 maçta hiç yok, 21 maç yarım oynamış, golü yok.
lazım olur
Metin Oktay, 10 Haziran 1959da İnönü Stadında oynanan G.Saray-F.Bahçe maçında, yere kapanmış durumdaki F.Bahçe kalecisi Özcan Arkoçun ellerindeki topa hamle yapmak isterken kalecinin parmaklarına vurdu. Basri Dirimlili ile Naci Erdem, Metin Oktayın üzerine yürüdü. Avni Kalkavan, Oktayın dizine tekme attı. Bu tekme karşısında Oktay da Kalkavanın suratına yumruk attı. Olayın ardından maçın Yugoslav hakemi Markovic, Metin Oktaya kırmızı kart gösterdi. Bu kararın ardından saha karıştı, sonrasında ise hakem kararını geri alarak Oktayın tekrar oyuna girmesini sağladı.
37. dakikada Metin Oktayın çektiği şut kalenin ağlarını delerek gol oldu. Hakem önce aut dediyse de sonrasında karar gol olarak değiştirildi. Bu golle Galatasaray, maçı 1-0 kazandı.
...
1992 senesinde Hami Mandıralının Sarıyerle Avni Akerde oynanan 4-0lık lig maçında attığı penaltı golü ağları yırttı. Aynı Hami, G.Sarayın 100. yılı anısına organize ettiği şöhretler turnuvasının bir maçında da gene fileleri deldi.
not
G.Sarayın Çek futbolcusu Tomas Ujfalusi 7 sarı kart gördü.
TAMAMI İTİRAZDAN.
SPOR TOTO SÜPER LİG (24. hafta) PANORAMA