Darphane kapasitesini 3 aya kadar artıracak

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Darphane kapasitesini 3 aya kadar artıracak

Ekonomi Haberleri  / AA

Darphane, sipariş miktarlarındaki dalgalanmaları önlemek için 2-3 ay içerisinde üretim kapasitesini 2 katına çıkarmaya hazırlanıyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Darphane'deki grev ile ilgili, "Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren olarak bizim tarafımızı Kamu-İş temsil ediyor. Bu süreç yıl başında başladı. İlk toplantıları da şubat ayında yapıldı. Bugün geldiğimiz aşama ise toplu sözleşmenin bir parçası olup, konu detaylı biçimde Kamu-İş tarafından yakından takip edilmektedir" dedi. Parmaksız, Darphane'nin sipariş üzerine Cumhuriyet Altını üretimi yaptığını, sipariş miktarlarındaki dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmak için Darphane'nin gerekli yatırımları yaptığını ve söz konusu çalışmaların 2-3 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Üretim kapasitesini iki katına çıkaracaklarını, hiç bir aşamada darboğaz oluşmayacağını dile getiren Parmaksız, söz konusu yatırım çalışmalarına 2011 yılında başladıklarını anlattı. Haftalık ortalama 1,5 ton civarında bir üretim kapasiteleri olduğunu aktaran Parmaksız, talep durumuna göre salı günü aldıkları siparişleri perşembe gününe yetiştirmeye çalıştıklarını, ancak sipariş miktarında aşırı artış olduğunda bu sürelerin aşıldığını kaydetti.

Darphane'ye yılbaşından bu yana 77 ton 722 kilogramlık 24 ayar külçe altının geldiği bilgisini veren Parmaksız, bu altının 63 ton 475 kilogramını işleyip Cumhuriyet Altını olarak talep sahiplerine verdiklerini ifade etti. Bu dalgalanmayı beklemiyorduk

Bu yıl özellikle son aylarda siparişlerin tesliminde gecikmeler olduğuna dikkati çeken Parmaksız, "Sipariş miktarındaki bu artışı ve dalgalanmayı beklemiyorduk" dedi. Geçen yıl, tüm yıl boyunca toplam 7,9 milyon adet, bu sene ise daha yılın yarısında 12.2 milyon adet çeyrek altını piyasaya verdiklerini aktaran Parmaksız, "Bu yılın yarısında geçen yılın aynı döneminin 2 katı ürünü piyasaya vermiş olmamıza rağmen piyasada 'Çeyrek altın yok' şeklinde serzenişler var. Buna sadece Cumhuriyet altınına olan talebin arttığı şeklinde bir cevap verilebilir" ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...