İTÜ'lü Türk gencinden dünya çapında başarı

İTÜ'lü Türk gencinden dünya çapında başarı

GÜNDEM Haberleri

İTÜ'lü Güliz Tokadlı, binlerce dahi öğrenci arasında yapılan değerlendirme sonunda 'Yılın Boeing Mühendislik Bölümü Öğrencisi' seçildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi lisans öğrencisi Güliz Tokadlı, binlerce dahi öğrenci arasında yapılan değerlendirme sonunda "Yılın Boeing Mühendislik Bölümü Öğrencisi" seçildi. Tokadlı, ödülünü Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn'dan aldı. Bu ödül Tokadlı'nın, yeni nesil kokpit göstergelerinde kullanılması hedeflenen kavramsal bir Fonksiyonel Uçuş Göstergesi (FFD) geliştirilmesine ilişkin yaptığı kapsamlı ve önemli çalışmaların sonucunda kendisine verildi. FFD, gökyüzündeki optimum uçuş yolunu kutular tüneli halinde gösteren temel bir uçuş gereci. Önerilen bu uçuş yolu; hava durumu ve arazi bilgileri ile engeller ve havada çarpışmayı önleyici sistem verilerinin birleşiminden elde ediliyor. Ödülün kendisini onurlandırdığını belirten Güliz Tokadlı, kendisine araştırma imkanı sağlayan İTÜ'ye teşekkür etti. Tokadlı, lisans eğitimi süresince iki insansız hava aracı tasarlama takımında da yer almıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...