Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bitkileri muayene eden video kamera üretildi

Bitkileri muayene eden video kamera üretildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Infagram isimli yeni kamera ile insanlar bitkilerinin özelliklerini, sağlık durumunu ve çeşitli bilgileri alabilecek.

Gittikçe yaygınlaşan bahçecilik, balkon yetiştiriciliği yeni bir sektöre can veriyor. Teknolojinin imkanları ise bu çevreci uğraşıya destek verir nitelikte. Bunlara bir yenisi daha eklendi. Infagram isimli yeni kamera ile insanlar bitkilerinin özelliklerini, sağlık durumunu ve çeşitli bilgileri alabilecek. Dijital kameralar üzerinden tasarlanan üründe ise kar amacı güdülmüyor. Bu kamera ilk olarak BP'nin petrol sızıntısı üzerine oradaki bitki yaşamını gözlemlemek üzere geliştirilmiş. Üç yılın ardından da gittikçe geliştirlen cihaz oldukça ucuzlamaya başladı. Filtreler vasıtasıyla bitkinin sağlıksız noktalarını gösteriyor. Filtreler 10 dolar, web kamerası ise 35 dolar olarak fiyatlandırılmış. Web kamerasının avantajı ise bilgisayara aktarılan görüntüler daha detaylı incelenim analiz yeteneği artıyor.
Bütün bu özellikleri tek bir kamerada toplamak isteyen araştırmacılar ise Kickstarter adlı sitede bir kampanya başlatmış durumda. Infagram'ı geliştirmek için 30.000 dolar bütçe amacıyla yola çıkan ekip eğer amaçlarına ulaşırsa hem bilim adamları hem de sıradan bitki yetiştiricileri için oldukça büyük bir kolaylık sağlamış olacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...