Sağlık katkı payı düşüyor

Düzenleyen:
Sağlık katkı payı düşüyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, vatandaşın şikâyet ettiği sağlık katkı payları ile ilgili yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Devletin özel hastanelere ödediği ücretlerin yetersiz kalması nedeniyle hastanelerin bu açığı vatandaştan aldıkları katkı payları ile gidermeye çalıştığını belirten Demircan “Devletin ödediği bu ücretler güncellenecek ve vatandaşın yükü azalacak” dedi.
KATKI PAYLARINA NEŞTER
Vatandaşlardan alınan sağlık katkı payının düşürülmesi konusunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirten Demircan; şöyle konuştu:
“Aslında sağlık katkı payı konusu Sağlık Uygulama Tebliğindeki (SUT) ücretlerden kaynaklı. Biz şimdi iki bakanlık olarak bir çalışma içindeyiz. Devletin vatandaşa verdiği sağlık hizmeti karşılığında hastanelere ödediği ücretler 8 yıldır güncellenmemiş. Şimdi yapacağımız yeni çalışma ile katkı payı ücretlerinin sınırlandırılması dahil, SUT’taki ücretleri güncelleyeceğiz. Vatandaşın üzerindeki katkı payı yükünü hafifleteceğiz. Şu anda özel hastaneler SUT’tan aldığı ücretleri yetersiz bulduğu için vatandaştan fark talep ediyor.”

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...