Afrin operasyonu için hazırlık başladı

Düzenleyen:
Afrin operasyonu için hazırlık başladı

GÜNDEM Haberleri

MGK toplantısında alından son dakika kararlarda Afrin yakınlarında da İdlib benzeri bir gözlem ve çatışmasızlık misyonuna vurgu yapılmasının ardından yeni zırhlı araç ve birlikler sınıra sevk edildi.

Önceki gün düzenlenen MGK toplantısında Suriye’de çatışmasızlık ve gerilimi azaltma bölgeleri oluşturulması için girişilen İdlib’e gözlem misyonu benzeri bir uygulamanın Afrin’de de hayata geçirilmesine dair yapılan vurgunun ardından Türkiye-Suriye sınır hattına yeni birlikler sevk edildi. Gazinatep’in Islahiye ilçesi üzerinden vagonlarla taşınan askerî araçlar arasında zırhlı personel taşıyıcılar da yer aldı. Askerî hareketlilik Afrin’in terör örgütü PYD’den arındırılmasına ilişkin hazırlık olarak değerlendirildi. Askerî araçların bir kısmı ise İdlib’de yeni çatışmasızlık noktalarının kurulmasında görevlendirilebileceği de vurgulandı.

ABD BİRLİKLERİNİ ÇEKİYOR
 
Öte yandan TSK’nın olası afrin operasyonu önceki YPG-ABD hattında da dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. Bölgedeki kaynaklar ABD’nin Menbiç ve Kobani’deki birliklerini 2 gündür konvoylar hâlinde Fırat Nehri’nin doğusuna çekmeye başladığını bildirdi.
 
SURİYE’NİN KADIN GÜVEN TİMİ

 
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri tarafından protokol, asayişi sağlama, yakın takip, silah eğitimi, sıcak çatışma ve terörle mücadele gibi eğitimden geçen Suriyeli kadın polisler, Fırat Kalkanı bölgesinde güvenin ve huzurun sağlanmasına katkı sunuyor. Kadın polisler sınırdan geçen DEAŞ’lı teröristlerin yakalanmasında da etkin rol oynuyor. (Akşam)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...