Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa’da Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlayacak? Bursa’da kış lastiği uygulaması 16 Aralıkta başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bursa’da Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlayacak? Bursa’da kış lastiği uygulaması 16 Aralıkta başlıyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bursa'da kış lastiği uygulamaları ne zaman başlayacak? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu olacak gibi merak ettiklerinizi bu haberde derledik. Bursa Valiliği, kış lastiği uygulamasının 16 Aralık tarihinde başlayacağını açıkladı. İşte kış lastiği ile ilgili merak ettikleriniz.

Bursa'da kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak, kış lastiği uygulaması hangi araçlarda geçerli olacak, taksi, minibüs, halk otobüsü de kış lastiği takmak zorunda mı? gibi aradıklarınıza buradan ulaşabilirsiniz. Kışın yüzünü göstermesi ile birlikte kış lastiği zorunluluğu başlıyor. Yollarda kazayı ve yolda kalmayı en aza indirmede büyük öneme sahip olan kış lastiği uygulaması başlayacak. Peki Bursa'da kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? İşte detaylar... Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği’ne göre şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtların 1 Aralık 2017 - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları mecburidir. Kamyon, çekici, tanker, otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki bütün lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin bütün lastiklerinin, ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerinin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekmektedir. Kış lastiği bulunmayan araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilecektir. İilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşımasında kullanılan ticari araçlarda da 16 Aralık 2017 - 1 Mart 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması mecburidir. Kış lastiği kullanmayanlar için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesinde belirlenen para cezası uygulanacaktır. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacak, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde işlem yapılacaktır” denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...