Dışişleri Kaynakları: Soçi toplantısında PYD olmayacak

Düzenleyen:
Dışişleri Kaynakları: Soçi toplantısında PYD olmayacak

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Halkları Kongresi'nde PYD'nin yer almayacağını açıkladı.

Türkiye’nin pozisyonunu ve bundan sonra atacağı adımları anlatıldı.

1- Millî Diyalog Konferansı’nın tarihi noktasında Rus basını Şubat dedi ancak resmî ağızlardan bize yansıyan kongrenin tarihinin henüz kararlaştırılmadığıdır. 

2- Suriyeli Kürt’lerin Suriye’nin geleceğine yönelik her siyasi girişimde yeri olmalı. Soçi’de de Suriyeli Kürtlerin meşru beklentilerini yansıtabilecek olanların katılmasında bir beis olmayacak. 

3- (PYD/YPG’ye silah sevkiyatı)  ABD yönetiminin ahenkli olarak davranmadığı bir gerçektir. Önceki yönetim döneminde de taahhütler verilmiş ve teknik düzeyde gerçekleştirilmemişti. ABD ile siyasi ve teknik düzeyde PYD/YPG’ye silah verilmesi... Kafamızdaki takvim geçici iş birliği ne demek? Bu soruya verilen yanıt bizi tatmin etmekten çok uzak. DEAŞ terör örgütünün gerilediğini söylüyorsunuz diyoruz.

4-Amerika ile temaslar her düzeyde devam ediyor-Pyd ye Silahlar konusunda bilgi paylaşımı oluyor ama arzuladığımız çerçevede değil.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...