HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'tan Fed'e bir aday daha

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'tan Fed'e bir aday daha
Trump, Fed, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Carnegie Mellon Üniversitesinden Ekonomi Profesörü Marvin Goodfriend'i ABD Merkez Bankasının (Fed) Yönetim Kurulu Üyeliğine aday gösterdiği bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Trump, Fed'in Yönetim Kurulundaki 4 boş koltuktan biri için Goodfriend'i seçti. Goodfriend, Beyaz Saray'ın Fed'in yönetimi için aday gösterdiği üçüncü isim oldu.

Halen Carnagie Mellon Üniversitesinde ekonomi dersleri veren Goodfriend, daha önce uzun yıllar Richmond Fed'in Araştırma Direktörü olarak görev yapmıştı.

Goodfriend, adaylığı Senato tarafından onaylanması halinde Fed'in Yönetim Kurulunda ekonomi doktorasına sahip iki kişiden biri olacak. Fed Başkanı Janet Yellen'in ayrılmasının ardından 4 koltuğun boş kalacağı 7 kişilik Yönetim Kurulunda ekonomi doktorasına sahip diğer isim Fed Guvernörü Lael Brainard.

Trump'ın Fed Başkanlığına aday gösterdiği Jerome Powell ile Bankalardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına atanan Randal Quarles'in ise hukuk dereceleri bulunuyor.

Analistler, para politikası konusunda tecrübeli Marvin Goodfriend'in Fed'in enflasyona odaklanması gerektiğini düşünen ekonomistler arasında yer almasına karşın "şahin" ya da "güvercin" kategorisinde değerlendirilemeyeceğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...