Mısır 7 ay sonra sandığa gidiyor

Mısır 7 ay sonra sandığa gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş dönemi için 33 maddelik anayasa yayınladı. Buna göre Mısır'da halk 7 ay sonra sandığa gidecek.

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş dönemi için 33 maddelik anayasa yayınladı. Buna göre 7 ay içinde milletvekili seçiminin, 2 ay sonra da cumhurbaşkanıseçiminin yapılması öngörülüyor nbsp;Mısır'da askeri darbenin ardından geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş dönemi için 33 maddelik anayasa yayınladı. Buna göre 15 gün içinde anayasayı değiştirmek için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulacak. 29'uncu maddeye göre partilerden, aydın kişilerden, işçilerden, çiftçilerden, meslek sendikalarından, El-Ezher Üniversitesi'nden, Mısır kiliselerinden, silahlı kuvvetlerden, polisten, aralarında en az 10 genç ve kadının bulunacağı ve her kesimin temsilcinin bulunduğu uzmanların hazırlayacağı teklifler 50 kişiden oluşacak komisyona sunulacak. Komisyonun 60 gün içinde tamamlayacağı taslak, cumhurbaşkanına sunulduktan sonra bir ay içinde referanduma götürülecek. Anayasa taslağı referandumda kabulünden itibaren yürürlüğe girecek. Milletvekili seçimlerinin en fazla 7 ay içinde, cumhurbaşkanı seçiminin de 2 ay içinde yapılması hedefleniyor. Böylece geçiş dönemi 9 ay içinde tamamlanmış olacak. Ancak Müslüman Kardeşler, Mansur'un 'yol haritası' olarak açıkladığı 33 maddelik anayasayı kabul etmediklerini açıkladı.
BARADEY, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLDU
Bu arada Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed El Baradey, gecici yönetimin cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Baradey'in ismi başbakanlık için geçmiş, ancak tepkiler üzerine vazgeçilmişti. Öte yandan darbecilerin atadığı Başsavcısı Abdulmecid Mahmud görevinden istifa etti. Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mahmud'un görevine son vermiş, darbe sonrası Mahmud yeniden göreve dönmüştü. Mahmud'un istifa sonrası görevine yargıç olarak devam etmek istediği ifade edildi. Önceki gün de Mısır Başbakanı Hişam Kandil, halka ateş açılması olayı sebebiyle istifa etmişti.
MISIR ORDUSUNUN KATLİAMINI ANLATTI
Mısır Ordusunun, Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı önünde 53 kişiyi öldürmesinin ardından gerginlik sürüyor. 451'den fazla kişinin yaralandığı olayların görgü şahitlerinden Muhammed Hasan, "Yaklaşık 1000 asker etrafımızı çevirdi, sokağın öbür tarafında da çevik kuvvet gözyaşartıcı gaz sıkıyordu. Başlarımızı ve göğüslerimizi hedef alıyorlardı. Kendi gözlerimle 10 şehit gördüm" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...