'Onlarca terörist Tunus'a sızmayı planlıyor'

'Onlarca terörist Tunus'a sızmayı planlıyor'

DÜNYA Haberleri

Tunus Savunma Bakanı Abdulkerim ez-Zubeydi, Libya'daki onlarca teröristin eylem düzenlemek için Tunus'a sızmayı planladığını bildirdi.

Zubeydi, parlamentoda Savunma Bakanlığının 2018 yılı bütçesindeki payının tartışıldığı oturumda yaptığı konuşmada, "Libya'nın batı kentlerinde konuşlanan onlarca Tunuslu ve yabancı uyruklu teröristin Tunus'a sızarak terör eylemleri düzenlemeyi planladığına dair bilgiler bulunuyor." dedi.
Ülkede emniyet ve askeri güçlerin operasyonları sayesinde güvenlik durumlarının istikrarlı olduğunu belirten Zubeydi, buna rağmen terör ve güvenlik tehditlerinin hala bulunduğunu dile getirdi.
Zubeydi, yılbaşından bu yana bazı bölgelerde 885 terör operasyonu yapıldığını, bu kapsamda 20 hücrenin basıldığını, 100 mayının etkisiz hale getirildiğini ve eylem planlarının engellendiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...