İstanbul'a kar geliyor, hava durumu! | (İlk Kar İstanbul'ane zaman yağacak?)

Düzenleyen:
İstanbul'a kar geliyor, hava durumu! | (İlk Kar İstanbul'ane zaman yağacak?)

YAŞAM Haberleri

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Ve beklenen kar haberi geldi. İstanbul'u pazartesiden itibaren soğuk hava etkisi altına alacak ve 6 Aralık'ta kar yağacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmini verilerine göre, Aralık ayının ilk haftasında İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.

Kar yağışı İstanbul'a mı geliyor sorusunun cevabı belli oldu. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Marmara Bölgesi'nde ve İstanbul'da, yağışlı havanın etkisiyle batı bölgesinden başlayarak hissedilir derecede azalacak.

6 ARALIK'A DİKKAT

Açıklanan haftalık hava tahmin raporlarına göre ise İstanbul'da hafta sonu güneşli havanın yaşanacağı tahmin ediliyor. Ancak 4 Aralık Pazartesi günü itibariyle İstanbul, yağışlı havanın etkisine girecek. 6 Aralık Çarşamba günü İstanbul'un doğu bölgelerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

SICAKLIKLARDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Meteoroloji haritasındaki dikkat çeken önemli bilgi ise 6 Aralık Çarşamba günü İstanbul'un doğu bölgelerinde karla karışık yağmur beklenmesi. Gelecek hafta çarşamba günü hava sıcaklığının İstanbul'da, 7 ila 10 derece arasında olması bekleniyor.

Uzmanlar, İstanbul'daki vatandaşların ve sürücülerin 6 Aralık Çarşamba günü karla karışık yağmur nedeniyle dikkat etmesi uyarısında bulundu.

Kış mevsiminin gelmesiyle yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 Aralık Salı gününden itibaren tekrar etkisini göstermesi bekleniyor.

İstanbul'a kar geliyor, hava durumu! | (İlk Kar İstanbul'ane zaman yağacak?)

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, bugün hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İstanbul'a kar geliyor, hava durumu! | (İlk Kar İstanbul'ane zaman yağacak?)

DON VE BUZLANMA UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, havanın bölge genelinde az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın batı ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Açıklamada, gece ve sabahın ilk saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görüleceğinden sürücü ve yayaların dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İstanbul'a kar geliyor, hava durumu! | (İlk Kar İstanbul'ane zaman yağacak?)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...