Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran: Bölgedeki en büyük savaş gemisini üreteceğiz

Düzenleyen:
İran: Bölgedeki en büyük savaş gemisini üreteceğiz

DÜNYA Haberleri

İran İslam Cumhuriyeti Donanması (IRIN) Khalij Fars (Fars Körfezi) adı verilecek ve Batı Asya’nın en büyük savaş gemisini üreteceklerini açıkladı.

İran, körfez bölgesinin en büyük savaş gemisini yapmak için kolları sıvadı.

DEV DONANMA GEMİSİ

IRIN tarafından 29 Kasım’da yapılan açıklamaya göre gemi 135 metre uzunlukta ve 16 metre genişliğinde olacak; 6 bin 500 ton taşıma kapasitesi olacak ve 8 bin mil mesafede 25 knot hıza çıkabilecek ve 230 donanma öğrencisi aynı anda eğitilebilecek.

Dört gemi savar füzesi ve helikopter pisti olan geminin inşaasına Tasnim haber ajansının verdiği bilgiye göre 2012 yılında başlandı. Yeni savaş gemisi ülkenin Donanma Günü’nde tanıtıldı.

YENİ TEKNOLOJİLER DE YOLDA

Khalij Fars savaş gemisinin dışında yine Donanma Günü'nde insansız deniz aracı Damavand da lansmanı yapılan savaş ekipmanları arasındaydı. Damavand torpidolar için yakıt üretimi yapıyor ve dijital bir torpido yönlendirme sistemine sahip. İran televizyonlarında yayınlanan bir görüntü Damavand’ın daha önce denizde test edildiğini gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...