Ayhan Çarkın'ın tutukluluğu devam edecek

/ Kaynak: AA
Ayhan Çarkın'ın tutukluluğu devam edecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmada tutukluluk incelemesi yapılan Ercan Ersoy'un adli kontrol şartıyla tahliyesine, Çarkın ve Bandırmalıoğlu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmada tutukluluk incelemesi yapılan Ercan Ersoy'un adli kontrol şartıyla tahliyesine, Çarkın ve Bandırmalıoğlu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat polislerinden Ercan Ersoy'un adli kontrol şartıyla tahliyesine, Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli nöbetçi hakim Halil İbrahim Kütük, "4. Yargı Paketi" ile tutukluluk incelenmesinde yapılan değişik kapsamında, zanlıları dinledi. Hakim Kütük, cezaevlerinden jandarma tarafından adliyeye getirilen zanlıların beyanlarını, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda aldı. Ersoy, Çarkın ve Bandırmalıoğlu, daha önceki tutukluluk incelemelerindeki beyanlarını tekrarladıklarını belirterek, tahliyelerini istedi. nbsp;Hakim Kütük, Ersoy'un adli kontrol şartıyla tahliyesine, Çarkın ve Bandırmalıoğlu'nun ise tutukluluk halinin devamına karar verdiğini açıkladı.
-"Şüphenin yoğunluk derecesi düşük" Ersoy'un tahliye kararında, "kuvvetli suç şüphesinin yoğunluk derecesinin düşüklüğü, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçen süre" gerekçe gösterildi. Çarkın ve Bandırmalıoğlu'nun ise "suç şüphesinin yoğunluğunun fazlalığı, delillerin karartılması tehlikesi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalması" nedenleriyle tutukluluğunun devamına karar verildiği belirtildi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...