Partilerin uzlaşamadığı 8 madde

- Güncelleme:
Partilerin uzlaşamadığı 8 madde

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, liderler turunun ardından yaptığı açıklamada, '4 partinin üzerinde hiç mutabakat sağlayamadığı 8 madde var' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, liderler turunun ardından açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasına, kulağından operasyon geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e geçmiş olsun dileği ile sözlerine başlayan Çiçek, liderlerle yaptığı görüşmeleri anlattı. Görüşmelerde gündemi yeni anayasa çalışmasının olduğunu söyleyen Çiçek, "Yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu artık su götürmez. Yaşadıklarımız, yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Artık geldiğimiz nokta itibarıyla, yeni bir anayasa toplumsal bir talep olmanın da ötesinde bir ihtiyaç haline gelmiştir" dedi. Yeni anayasa çalışmalarında gelinen son nokta ile değerlendirmelerde bulundu: Yeni anayasa çalışmalarının başladığı günden bu güne 450 gün geçti. Yazım çalışmalarda nbsp;geldiğiniz nokta ne? Partiler tarafından 177 madde müzakere edildi. 177 maddeden 48 maddede tüm partiler görüş birliğine vardılar.
nbsp;3 partinin mutabakat sağladığı maddeler var.
Sadece AK Partinin şerh koyduğu madde sayısı 19. CHP yok. Sadece MHP 4. Sadece BDP 4.
8 MADDEDE HİÇ MUTABAKAT YOK
4 partinin üzerinde hiç mutabakat sağlayamadığı 8 madde var. Bunlar eğitim öğrenim hakkı, Diyanet İşleri Başkanlığı, başlangıç metni, Cumhuriyetin nitelikleri, devletin bütünlüğü, resmi dili bayrağı, milli marşı başkenti, değiştirilemeyecek hükümler, vatandaşlık...
4 partinin şerh koyduğu maddeler var toplam 17 madde. Kimisininki birinci fırkada kimisinin ikinci fırkada
"UZLAŞMA KOMİSYONUNU ÇALIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM"
TBMM başkanı saat 13'ten itibaren uzlaşma komisyonu tekrar çalışmaya çağıracağını açıkladı.
Çiçek, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu yarın saat 13.30'da tekrar toplantıya çağırıyorum. Bugün itibariyle bu çalışmaları daha yoğun şekilde yapmamız gerekiyor. Komisyonun tatil yapması söz konusu olamaz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...