Hazreti Halid Bin Velid'in mezarını bombaladılar

Hazreti Halid Bin Velid'in mezarını bombaladılar

GÜNDEM Haberleri

Esed ordusunun Humus'ta kahramanlığı ile bilinen ünlü İslam komutanı Halid Bin Velid'in mezarını bombaladığı bildirildi.

Esed ordusunun Humus'ta kahramanlığı ile bilinen ünlü İslam komutanı Halid Bin Velid'in mezarını bombaladığı bildirildi. Yayınlanan görüntülerde Hz. Halid Bin Velid'in mezarı ve yanında bulunduğu caminin isabet eden roketler sebebiyle tahrip olduğu görülüyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde isabet eden roketler sebebiyle mezarın çevresindeki demir korkuluların büyük ölçüde tahrip olduğu görülüyor. Görüntülerde konuşan bir şahıs Müslümanlara çağrıda bulunarak saldırıların önlenmesini istiyor. Şahıs, "Müslümanlar neredesiniz? Ünlü Sahabe Halid Bin Velid'in mezarı bombalanıyor. Hizbulah milislerinin gelip burayı tamamen yıkmasını mı bekliyorsunuz?" diyerek tepki gösteriyor. Görüntülerin çekildiği sırada cami çevresinde yer yer bombalama ve silah sesleri duyulmaya devam ediyor. İki yıldan fazladır devam eden çatışmalarda Suriye'de tarih adeta yok ediliyor. Çatışmalarda tarihi mekanların yanı sıra cami ve ünlü sahabilerin mezarları da isabet eden roketlerden nasibini alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...