Amerika için acil vize uygulaması başladı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Amerika için acil vize uygulaması başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, son yıllarda Türkiye ve ABD arasında hızla artan ticaret hacmi ve işdünyasında gelen yoğun vize talebini en iyi şekilde karşılamak için acil vize randevusu alınmasına olanak sağlayacak "İş İnsanları Vizesi Programı" başlattığını açıkladı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, son yıllarda Türkiye ve ABD arasında hızla artan ticaret hacmi ve işdünyasında gelen yoğun vize talebini en iyi şekilde karşılamak için acil vize randevusu alınmasına olanak sağlayacak "İş İnsanları Vizesi Programı" başlattığını açıkladı. "İş İnsanları Vizesi"nin (BVP-Business Visa Program) ABD'ye acil iş vizesi acil iş vizesi talepleri olan kişilerin başvurularının değerlendirilmesi için başlatılıdığını belirten ABD Istanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü Konsolosu Sandi Ingram, özellikle sağlık, eğitim ve iş amaçlı acil başvuruların öncelikli olacağını belirtti. BVP'den faydalanmak için önceliğin ABD'ye iş amaçlı öngörülemeyen bir sebepten dolayı, acilen gidilmesi gereken durumlar için geçerli olacağını belirten Ingram, "ABD-Türkiye ticaret hacmini tüm zamanların en yüksek seviyesinde ulaştığının farkındayız. Vize bölümü olarak bunu yakından gözlemliyoruz" dedi. Normal koşullarda iş amaçlı ziyaretlerin, fuarların, konferansların tarihlerinin çok önceden bilindiğini ve zamanında vize randevusunun alınmasının son derece önemli olduğunu belirten Ingram, "Fakat eğer bu konferanslardan birinde size acilen bir başkasının yerine konuşmacı olmanız için teklif geldiyse, bu öngörülemeyen bir gelişme olduğu için BVP'ye başvurabilirsiniz" ifadelerini kullandı.


ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na büyük çoğunluğun vize onayı alabildiğini ve konsolosluğun sadece geçen yılda 60 binden fazla vize verdiğini belirten Ingram, "Yeni programımız BVP'ye geçen hafta başladık. İki ülke arasındaki ticari bağların kuvvetlenmesine ve kişiler arasındaki ilişkilerin artırılmasını sağlayacaktır. Bizim önceliğimiz seyahatin acil bir iş için olması ve bunu detaylı bir şekilde başvuru sahibi tarafından açıklanması" dedi.


Ingram, aciliyet taşıyabilecek acil iş başvurularından örnekler vererek, "Örneğin başvuranın insan hayatını tehdit edecek bir sağlık problemi varsa biz bu başvuruyu hemen değerlendirmeye alıyoruz. Yakın zamanda iki saat içerisinde bu şekilde bir başvuruyu değerlendirdik. 6 yaşında ABD'de komada olan Amerikalı bir çocuğun Türk vatandaşı büyükanne ve babasının başvurusunu anında onayladık" dedi.


Ingram, ayrıca eğitim için başvuruda bulunan öğrencilerinde beklenmedik sebeplerle öngörülenden daha erken vize almaları gerektiğinde tüm işlemlerle ilgili kendilerine yardımcı olunduğunu ifade etti.


Gazetecilere acil iş vize


Ingram, BVP'nin sadece yatırım ya da ticaret yapan iş dünyası temsilcilerini değil, aynı zamanda ABD'de işi sebebiyle acilen ziyarette bulunmak zorunda olan bütün başvuruları kapsadığını belirterek, "Gazeteciler genellikle örneğin Başbakan'ın ABD ziyaretini önceden bilir ve buna göre vize başvurularını yaparlar. Ama eğer ABD'de önem taşıyan beklenmedik birşey olduysa, gazetecinin acilen seyahat etmesi gerekiyorsa, gazeteciler de bu programa başvurabilir" dedi.


BVP nedir?


BVP, ABD'ye aciliş vizesi talebinde bulunan başvuru sahiplerinin taleplerinin değerlendirilmesi için ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Temmuz'un ilk haftasında uygulamaya konan kolaylaştırıcı bir programdır.


ABD Başkonsolosluğu tarafından acil randevu talepleri değerlendirilirken öncelik ABD'ye yapılacak seyahatin acil ve beklenmedik olan, yani daha önce tahmin edilemeyecek nedenlerle seyahat etmesi gereken başvuru sahiplerine verilecektir.


Son bir yıl içerisinde yaptıkları ABD vize başvuruları reddedilen ve kalabalık gruplarla birlikte, gezilere, konferanslara ve fuarlara katılmak üzere seyahat etmek siteyen kişiler BVP uyarında acil vize randevusu almak hakkına sahip olamayacak.


BVP, sadace ticaret veya yatırım amaçlı iş ziyaretlerini değil, sağlık, eğitim ve kişinin profesyonel iş yaşamını ile ilgili her tür acil ve öngörülemeyen ABD vizesi başvuruları içeriyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...