Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Market satışının %40’ı yerelden

Düzenleyen:
Market satışının %40’ı yerelden

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de toplam market satışlarının yaklaşık yüzde 40’ının yerel marketler tarafından yapıldığını bildiren İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Ramazan Ulu, yerel işletmelerin sektörün sigortası olduğunu ifade etti.

Cabir Turğut 

Ulu, dün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında 45 market zincirine ait bin 509 nokta üzerinden yapılan çalışmadan çıkan sonuçları paylaştı. Market başına günde ortalama 20 bin lira ciro yaptıkları bilgisini veren Ulu “Bin 509 marketimizin toplam günlük cirosu 30 milyon 180 bin, aylık ise 905 milyon 400 bin TL’ye ulaşıyor. İstanbul’da gelir düzeyi yüksek semtlerdeki marketlerde kartlı ödeme, gelir düzeyi düşük semtlerde ise nakit ödeme tercihi daha yüksek. Ortalamaya vurduğumuzda ise alışverişin yüzde 50’sinin POS cihazlarıyla, yüzde 50’sinin ise nakit yapıldığını söyleyebiliriz” dedi. Perakende Rehberi verileri ışığında bir yıllık fiyat değişimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Ramazan Ulu, son 12 ayda en yüksek fiyat artışının yüzde 21,9 ile süt ürünlerinde olduğunu kaydetti. Ulu, süt ürünlerini yüzde 19,6 ile yağların, yüzde 17,4 ile kozmetik ürünlerin izlediğini paylaştı. 

ET FİYATLARINA İTİRAZ

Uygulamanın üzerinden neredeyse bir ay geçtiği hâlde beklenenin aksine et fiyatlarında düşüş olmadığını ifade eden  Ramazan Ulu “Karkas eti biz daha önce de 25 - 26 liradan alıyorduk, şimdi de aynı fiyata alıyoruz. Yani fiyatta hiçbir şey değişmedi. Çünkü ithalat çözüm değil. Kalıcı çözüm için öz kaynaklarımızı değerlendirmek, yerli üreticilerimizi teşvik etmek zorundayız” diye konuştu. Ulu, ithal et sebebiyle yerli marketlerin kasap cirolarının yüzde 45 düştüğünü aktardı. Öte yandan, İstanbul PERDER’in Pin Grup işbirliği ile 5-6 Aralık tarihlerinde üçüncü kez düzenleyeceği Yerli Market Haftası Fuarı’nda zincir marketler ile Anadolu’daki küçük ve orta ölçekli tedarikçiler bir araya gelecek.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...