İspanya'da yolsuzluk skandalı, 'Başbakan'a gizli fondan ödeme'

İspanya'da yolsuzluk skandalı, 'Başbakan'a gizli fondan ödeme'

DÜNYA Haberleri

İspanya'da Başbakan Mariano Rajoy'un da aralarında bulunduğu siyasilere parti üzerinden kanunsuzca para aktarıldığı ortaya çıktı.

İspanya'da Başbakan Mariano Rajoy'un da aralarında bulunduğu siyasilere parti üzerinden kanunsuzca para aktarıldığı ortaya çıktı. Taraflar önce iddiayı reddetti ancak El Mundo gazetesi belgeleri yayınladı. Ekonomik krizle boğuşan İspan'ya da bir kriz daha... Ülke bu kez de 'yolsuzluk krizi'yle çalkalanıyor. Çünkü Başbakan Mariano Rajoy'un da aralarında bulunduğu siyasilere parti üzerinden kanunsuzca para aktarıldığı ortaya çıktı.
3 YIL GİZLİ FONDAN ÖDEME
Taraflar önce iddiaları sert bir dille reddetse de El Mundo gazetesi belgelerin orijinallerini yayınladı. Yayınlanan belgelerde Başbakan Rajoy'a içişleri bakanı olduğu 1997, 1998 ve 1999 yıllarında gizli fondan ödeme yapıldığı görülüyor.
MUHALEFET 'İSTİFA' DİYOR
Muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Sekreter Yardımcısı Elena Valenciano'nun ortaya çıkan yolsuzluğa tepkisi sert oldu. Valenciano, partisi adına bir açıklama yaparak, "Eğer bakanken yasa dışı olarak bu parayı aldıysa ve başbakanken yalan söylediyse artık İspanya hükümetinin başında olamaz. Parti olarak da doğruları söylemeyecekse istifa etmesinin gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
İNŞAAT DEVİNDEN PARA ALMIŞ
El Mundo gazetesi, kayıtlarda muhafazakar partinin saymanı Luis Barcenas'ın el yazısı olduğunu ve belgeleri mahkemeye gönderdiğini de belirtti. İddialara göre, Barcenas ülkedeki inşaat devlerinden aldığı paraları gizli bir fonda toplayıp partinin önde gelen isimlerine paylaştırmış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...