Müslüman Kardeşler, 'Türkiye AB'ye demokrasi dersi veriyor'

Müslüman Kardeşler, 'Türkiye AB'ye demokrasi dersi veriyor'

GÜNDEM Haberleri

Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Sözcüsü Cihad El Haddad Türkiye'nin darbe karşısındaki tutumunun Batı'ya örnek olması gerektiğini söyledi.

Dünya Mısır'da darbe ve sonrası yaşanan şiddet olaylarını konuşuyor. Mısır'daki son gelişmeleriMüslüman Kardeşler Örgütü'nün Sözcüsü Cihad El Haddad A Haber'e değerlendirdi. Türkiye'nin darbe karşısındaki tutumununBatı'ya örnek olması gerektiğini söyleyen El Haddad, geçiş dönemine destek vermeyeceklerini, ülkenin gerçeklere uyanması için ödenecek bedeli kanla ödemeye hazır olduklarını söyledi.
MISIR'IN GEÇİCİ YÖNETİMİ ORDUNUN KUKLASIDIR
Geçici cumhurbaşkanını tanımıyoruz. Savunma Bakanlığı tarafından göreve getirilmiş ve bütün emirleri kendi bakanından alan bir bireyi biz tanımıyoruz. Kusura bakmayın ama böyle kuklalarla çalışmayız.
ASKERİN YÖNETTİĞİ ADALETE GÜVENMİYORUZ
Ordu karargahından barışçıl bir şekilde protesto eden ve namaz kılan insanların üzerine ateş açmanın derin üzüntüsü içinde olmak diye bir şey olmaz. Öte yandan, sizce polis teşkilatının baş suçlu olduğu, yargının adalet kavramından bir haber olduğu bir yapıya güvenilebilir mi? Eninde sonunda bu bir cunta.
TÜRKİYE AVRUPA'YA DEMOKRASİYİ ÖĞRETİYOR
Türkiye daha önce bizim geçtiğimiz bu yollardan geçti. Türkiye bir halkın içindeki demokrasi arayışının ne demek olduğunu biliyor. Bu yüzde Türkiye'de demokratik bir başkanı desteklemek ve darbeye karşı yapılan gösterilere minnettarız . Bence Türkiye Avrupalılara demokrasinin ne olduğunu öğretmek gibi çok güçlü bir rol üstlendi. Çünkü açıkça görülüyor ki Avrupalı liderler bir darbe'nin ne olduğunu tanımlama kapasitesine sahip değiller. Umuyoruz ki dünyada daha bir çok halk 21. Yüzyılın gerçeklerine uyanabilirler. Darbe gerçeği 21. Yüzyıla ait değil.
MISIR'DA TÜM BEDELLERİ ÖDEMEYE HAZIRIZ
Ülkemizde cuntanın elinden kurtarana kadar devam edeceğiz. Açıkça görülüyor ki ordunun stratejisi her gün daha fazla bizden birilerini öldürmek. Yaptığımız şeyi yapmaya, yani sokaklardaki barışçıl protestolarımıza devam edeceğiz. Ve eğer bu ülkenin uyanması için ödememiz gereken bedel kanımızsa vermeye hazırız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...