Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına 4-6-0 sistemiyle çıkacak

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına 4-6-0 sistemiyle çıkacak

SPOR Haberleri

Janssen’in cezalı, Soldado ve Fernandao’nun sakat olduğu sarı-lacivertlilerde Van Persie’nin üzerini çizen Aykut Kocaman, dörtlü savunmanın önünde 6 orta sahayla gol arayacak

M.EMİN ULUÇ - Sivas ve Antalya galibiyetleriyle zirve iddiasını artıran Fenerbahçe’de, zorlu Kasımpaşa sınavı öncesi golcü krizi yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerde Janssen’in cezalı, Soldado ve Fernandao’nun sakat olması teknik direktör Aykut Kocaman’ın tercihlerini Robin van Persie ve genç Ahmethan’a indirgemiş durumda. Ancak tecrübeli hocanın kafasındaki plan çok daha farklı. RvP’nin üzerini çizen, Ahmethan’ı da yetersiz bulan Kocaman sahaya golcüsüz çıkacak. Elinde Aatıf gibi eski bir gol kralı olmasına rağmen Aykut Hoca, 4-6-0 sistemini tercih edecek. Savunma bloğunun önünde Josef ve Topal kesici görevi yapacak, ileride Dirar, Giuliano, Valbuena ve Alper gol arayacak. 

3 puana mecburuz
Kasımpaşa karşısında kazanmaktan başka bir şansları olmadığını belirten Aykut Kocaman, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Kuvvetli bir adım atmak ve şampiyonluk yarışında daha güçlü bir şekilde yer almak için seriyi sürdürmeye mecburuz” dedi. Kredilerinin kalmadığını hatırlatan Kocaman, “Hata limitimizi doldurduk. Son iki maçta aldığımız galibiyetlerin anlamlı olması, camianın beklentilerinin yerine gelmesi için Kasımpaşa’yı puansız yollamalıyız. Bunu başaracak potansiyele sahibiz. Tek yapmamız gereken son düdüğü kadar savaşmak ve oyun disiplinini korumak” ifadelerinde bulundu. Kocaman galibiyetin formülünü de “Önde baskı ve erken gol” olarak belirledi.

Kadıköy’e hücum
Fenerbahçe’nin üst üste galibiyetlerle şampiyonluk şansını tazelemesine sarı-lacivertli taraftarlar da duyarsız kalmadı. Taraftarların biletlere yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken Kasımpaşa karşısında tribünlerin büyük ölçüde dolacağı öğrenildi. Saracoğlu’nda 40 bini aşkın taraftar olması bekleniyor.

Kazanmaya devam
İlk 11’deki yerine geri kazanan Mehmet Topal, Kasımpaşa sınavı öncesi güven verdi. Son iki maçta takım ruhunu geri kazandıklarını belirten kaptan, “Zor bir sınav bizi bekliyor. Ancak kaybetme lüksümüz yok. Taraftarımızın da desteğiyle seriyi sürdüreceğiz. İlk yarıyı kayıpsız tamamlayacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...