Kredi kullananlara kötü sürpriz

- Güncelleme:
Kredi kullananlara kötü sürpriz

GÜNDEM Haberleri

Bankalardan kredi kullananlar banka ile sözleşme imzaladığınızda bir kopyasını mutlaka isteyin.

Bankalardan kredi kullananlar banka ile sözleşme imzaladığınızda bir kopyasını mutlaka isteyin. nbsp;Şikayetvar'ın haberine göre; Bursa'dan Ertuğrul A. bankadaki kredisini kapattırırken sözleşme kopyasını isteyince banka 80 TL "Kredi sözleşme kopyası ücreti" istedi.
"EVRAK İSTİYORSANIZ KARŞILIĞINI VERECEKSİNİZ"
nbsp;Bankalarla kredi kullananlar arasındaki sorunların başında imzalanan sözleşmeler geliyor. Şikayetler ilk olarak bankaların sözleşme kopyasını tüketicilere vermemesi konusunda gelirken şimdi bankaların kredi sözleşme kopyalarını para ile satması şikayet konusu oldu. Bursa'dan Ertuğrul A. banka ile yaşadığı olayı "Kullandığım krediyi kapatırken istediğim sözleşme kopyası için banka 'Evrak istiyorsanız karşılığını vereceksiniz' diyerek 80 TL istedi. Bunun üzerine almadan bankadan çıktım. Belki de amacı buydu evrak vermemek ve ulaşmıştı."diyerek dile getirdi.
SADECE SON SAYFASINI VERİYORLAR
nbsp;Bankalarla sözleşme kopyası sorunu yaşayan diğer tüketicilerin şikayetleri ise şöyle: nbsp;"Bankadan kullanmış olduğum kredinin sözleşme kopyalarını bankadan istedim. Banka bana sadece sözleşmenin son sayfasını verebileceğini sözleşmenin tamamını vermeyeceklerini söylediler. Kanunen sözleşme ve kesinti dekontlarını talep etmek hakkımsa neden alamıyorum?"
YENİ SÖZLEŞME İMZALATIYORLAR
nbsp;Banka ile 2000li yıllar civarında imzaladığım sözleşmenin bir kopyasını istedim. Sözleşmem eski olduğu için (Tüketici kanununa uymayan şekilde) bana kopyasını veremediklerini, ancak yeni sözleşme imzalarsam yenisini verebileceklerini belirttiler. Kendilerine eskisini ve hesabım için halen yürürlükte olanı istediğimi belirtince de bunu ancak mahkeme isterse mahkemeye sunabileceklerini belirttiler. Sözleşmemin bir kopyasını istiyorum."
KREDİ ÇEKENLER BANKALARA ÖFKELİ
"Bankadan 2011 yılında kredi çektim. Gecikmiş borcumu faizleri ile ödememe rağmen takibe alındığım bilgisi verildi. Şube toplam gecikmiş taksitleri ödemek için verilen yasal sürenin de geçtiği bilgisini aktarıyor. Yasal olarak ne kadar süre taahhüt ettiğime dair bilgiye ulaşabilmem için kredi sözleşmeme ihtiyacım var fakat bankadan istediğim halde ancak avukattan alabileceğim bilgisi veriliyor.Yasal olarak sözleşmenin bir kopyasının müşteriye iletilmesi gerekirken ve henüz dosyam avukata intikal etmemişken neden sözleşmemi alamıyorum. "
"SÖZLEŞMENİN BİR NÜSHASININ TÜKETİCİYE VERİLMESİ ZORUNLUDUR"
nbsp;Gelen şikayetler üzerine Şikayetvar uzmanları sözleşme kopyasının bankalar tarafından ücret karşılığında satılmasını eleştirerek "Sözleşmelerin yazılı olarak yapılması ve bu sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen şartlar, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez." diyerek kredi çekenleri uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...