Husiler: Abu Dabi'ye füze fırlattık

Düzenleyen:
Husiler: Abu Dabi'ye füze fırlattık

DÜNYA Haberleri

Yemen'de Husiler, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de bulunan el-Berake nükleer santraline kruz füzesi fırlattıklarını iddia etti.

Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının haberinde, "Füze gücümüz (Husilere bağlı) Abu Dabi'deki el-Beraka nükleer santraline kruz tipi füze fırlattı. Füze hedefine ulaştı." ifadelerine yer verildi.

Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

BAE yetkililerinden olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Husiler dün, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i, "Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin kendisini getirdiği bu noktanın sonuçlarına katlanmakla" tehdit etmişti.

BAE, Husilerin iddiasını yalanladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki Husilerin, "Abu Dabi'de bulunan el-Berake nükleer santraline kruz füzesi fırlattık." iddiasını yalanladı. 

Acil ve Kriz Kurumu'nun BAE resmi haber ajansı ENA'ya yaptığı açıklamada, Husilerin söz konusu iddiası yalanlanarak, "BAE her türlü tehditlere karşı baş edebilecek bir hava savunma sistemi projesine sahiptir. El-Berake nükleer santrali de tüm ihtimallere karşı aşılamaz koruma altındadır." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...