Sıkıyönetim emrinde imzası olan albayın parmak izi, 'Sızıntı' dergisinde çıktı

Düzenleyen:
Sıkıyönetim emrinde imzası olan albayın parmak izi, 'Sızıntı' dergisinde çıktı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yayımlanan sözde sıkıyönetim emri ile atama kararlarının altında imzası yer alan sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi sanık eski kurmay albay Cemil Turhan'ın parmak izi, Van'daki bir çöplükte bulunan örgütün "Sızıntı" dergisinde çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ordu birliklerine gönderilen sözde  sıkıyönetim emri ile atama kararlarında imzası yer alan  eski albayın parmak izi, çöplükte bulunan örgütün "Sızıntı"  dergisinde çıktı.  Parmak izinin tespit edilmesi üzerine, Turhan hakkında Van Cumhuriyet  Başsavcılığınca "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 16 Kasım 2017'de  iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şerif Kartal tarafından kaleme alınan  iddianameye göre, 19 Temmuz 2016'da Van'ın Şabaniye Mahallesi Emir Sultan  Sokak'ta devriye gezen polis ekipleri, çöplükte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait  çok sayıda kitap, CD ile örgütün yayın organlarına rastladı. Örgüt üyeleri tarafından çöplüğe atıldığı belirlenen materyaller,  parmak izi incelemesi için Van Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerine  teslim edildi.

Kitap ve diğer yayınlarda belirlenen parmak izlerinin  karşılaştırmasını yapan uzman ekipler, Genelkurmay Çatı davasının sanığı, o  dönemde General Amiral Şube Müdürü olarak görev yapan sözde "Yurtta Sulh Konseyi"  üyesi eski kurmay albay Cemil Turhan'ın, örgütün aylık yayın organı Sızıntı  dergisi üzerinde, iki parmak izini tespit etti.

 Van Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme"  suçundan hazırlanan iddianamede, Turhan hakkında, "anayasayı ihlal" suçlarının  yanı sıra "silahlı terör örgütü yöneticiliği"nden daha önce açılan davaların  Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildiği hatırlatılarak, mükerrer  yargılamaya karşı dosyaların birleştirilmesi talep edildi.    Savcılığın dosyaları birleştirilme talebini 23 Kasım 2017'de kabul  eden mahkeme, gelecek hafta devam edilecek çatı davasında, parmak izine ilişkin  Turhan'ın savunmasını alacak.  Öte yanda Turhan, hazırlık aşamasındaki ifadelerinin yanı sıra  mahkemede yaptığı savunmada, FETÖ üyesi olmadığını, örgütle ilişkisinin  bulunmadığını iddia etmişti.

Darbe girişimine ilişkin 23 Mayıs 2017'de savunma yapan Turhan,  darbenin kimin tarafından yapıldığına ilişkin soruya, "Bir darbe girişimi oldu.  Ama bu darbe girişimini tamamen 'FETÖ'cüler yapmıştır' diyemem. Çünkü TSK  içerisinde farklı ekipler vardır. Bu ekipler içinde muhafazakar yönü ağır basan  bir ekip var. Bunlar genelde FETÖ'cü olarak anılır." yanıtını vermişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde, Genelkurmay Başkanlığı  Mesaj ve Evrak Dağıtım Sistemi (MEDAS) üzerinden askeri birliklere sanık eski  tuğgeneral Mehmet Partigöç ve albay Turhan'ın imzasının yer aldığı sözde  sıkıyönetim emri ve atama kararları gönderilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...