Darbeci yönetime destek çılgınlığı

Darbeci yönetime destek çılgınlığı

DÜNYA Haberleri

Dün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Mısır'daki darbeci yönetime yardım açıklamasına bugün de Kuveyt'in yardımı eklendi.

Dün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap EmirliklerininMısır'daki darbeci yönetime 8 milyar dolarlık yardım açıklamasına bugün de Kuveyt'in 4 milyar doları eklendi. Darbeci yönetime toplam yardım 12 milyar dolara ulaştı. Kuveyt Bakanlar Kurulu işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Abdullah el-Mübarek es-Sabah, ülkesinin Mısır'a 4 milyar dolar yardımda bulunacağını açıkladı. Kuveyt Resmi Haber Ajansı'nın (KUNA) haberine göre, Sabah, Mısır halkının hassas durumu ve artan sıkıntıları nedeniyle ülkesinin 4 milyar dolar yardımda bulunmak üzere anlaştığını belirterek, bu yardımın 2 milyar dolarının kredi, 1 milyar dolarının hibe, 1 milyar dolarının ise petrol ve petrol ürünleri olarak sağlanacağını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanlığı, dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'dan 8 milyar dolarlık ekonomik yardım sözü aldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...