Soğuk hava kapıda! İstanbul'a kar geliyor

Düzenleyen:
Soğuk hava kapıda! İstanbul'a kar geliyor

YAŞAM Haberleri

İstanbul'a kar geliyor. Günlerdir beklenen tarih netleşti. Salı akşamı havanın soğumasıyla birlikte karla karışık yağmur yağacak. Bugünden itibaren ise Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkili olması, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. İşte 4 Aralık hava durumu

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yurt genelinde, bugünden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar yağışları görülmesi bekleniyor. Yarın ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kara dönmesi bekleniyor. 

CUMA TEKRAR ISINACAK
İstanbul’da genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışın salı gecesi ve çarşamba günü kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği, Ankara’da da pazartesi akşam saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışın salı akşamı soğumayla birlikte karla karışık yağmura dönmesi, çarşamba günü ise aralıklı hafif kar yağışı halini alacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk etmesi bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 14 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18 
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21 
Antalya: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21 
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21 
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 18 
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 2 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...