Başbakan Erdoğan, 'Demokraside 'ama'lar, 'lakin'ler olmaz'

Başbakan Erdoğan, 'Demokraside 'ama'lar, 'lakin'ler olmaz'

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, yemek sonrası yaptığı konuşmada Mısır'daki askeri darbeye değindi.

Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, yemek sonrası yaptığı konuşmada Mısır'daki askeri darbeye değindi. Erdoğan, "Biz askeri darbelerden çok çektik, Mısırlı kardeşlerimizin çekmesini istemiyoruz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, ağırlıklı olarak Mısır'daki askeri darbeye değindi. Uluslararası toplumun ülkede yaşananlara sessiz kaldığını kaydeden Erdoğan, "Biz askeri darbelerden çok çektik, Mısırlı kardeşlerimiz çeksin istemiyoruz" diye konuştu.
Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Mısır'da ülkenin başına genelkurmay başkanının atadığı kişi cumhurbaşkanı. Onları oraya Mısır halkı mı getirdi? Hayır. Kim getirdi? darbeyi yapanlar, darbeciler.
Biz bu ülkede darbecilerden çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de aynı şekilde çekmesini istemiyoruz. Derdimiz bu. Biz şunu biliyoruz ki, yeryüzünde Allah'tan başka galip yoktur.
Şu anda başta Türkiye olmak üzere birkaç istisna dışında, uluslararası toplum, Mısır'daki darbeye bırakın karşı çıkmayı, buna darbe bile diyemedi.
Kimisinde çıkar hesapları, kimisinde para pul ilişkilerini görüyorsunuz. Ama kimse ileri demokrasi mücadelesini sahiplenmiyor.
Mısır'da 'benim oyum nerede' diyen insanlara katliam yapanları dünya görmüyor. Dünya çıkarlar adına susuyor, dünya konjonktür adına susuyor.
İşte Türkiye'de ana muhalefet partisi kendi içinde birbirine giriyor. Bazıları 'aynı şey burada da olabilir' diyor. Başındaki diyor ki; 'biz de darbeye karşıyız ama...' demokraside amalar olmaz, demokraside halkın iradesi olur, halkın iradesine saygı olur.
Mısır'ın bu kaostan acilen çıkmasını arzuluyoruz. Mısır'da kaosu derinleştirecek adımların değil, bitirecek adımların atılmasını istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde darbeciler hayırla yad edilmemiştir, edilmeyecektir.
Bizim ülkemizde de darbecileri hayırla yad edenleri gördünüz mü? İlk zamanlarda şak şakçılar çıkar yaşa varol der. Ancak aradan yıllar geçtikten sonra lanet okumaya başlarlar. Bilirsiniz ki bunları bekleyen akıbet budur.
Emrindeki silahlı güçlerle iktidar erkini ele geçirdiğini zannedenler, er ya da geç halklarının ya da tarihin önünde yargılanacak ve mahkum olacaklardır."
MUHALEFETE ANAYASA ÇAĞRISI
Başbakan Erdoğan, konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değindi. Üzerinde mutabakat sağlanan 48 madde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Günde en az 10-15 saat çalışın, bu yaz mevsimi içerisinde gelin şu anayasa işini halledin, ben arkadaşlarıma bu noktada gerekeni söyleyeceğim" dedi.
Erdoğan, bugün yeni anayasa çalışmaları kapsamında liderler turu yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...