Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'da Yunanistan endişesi yeniden yükseliyor

- Güncelleme:
Avrupa'da Yunanistan endişesi yeniden yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Avrupa Komisyonu tarafından kaleme alınan ve basına sızan bir raporda Yunanistan'a yönelik endişeler dikkat çekiyor.

Avrupa'da Yunanistan'ın kemer sıkma şartlarını yerine getirebilmek için potansiyeli ve istekliliği son zamanlarda bölge ülkelerinde endişe doğuruyor. Reuters tarafından ele geçirilen bir rapora göre Avrupalı yetkililer ve kreditörler arasında Yunanistan'ın kemer sıkma kendisini politikalarına doğru değiştirmeye yönelik motivasyonu endişe doğuruyor. Yunanistan'ın özellikle vergi idaresinin mali konsolidasyon stratejisinde çok kilit bir rol oynadığının altını çizen 47 sayfalık raporda, "Vergi toplanmasında hedeflenen performansın gösterilememesi yükselen mali açığı kapatabilmek için ek önlemler gerektirecektir" ifadelerini kullandı. Avrupa Komisyonu tarafından kaleme alınan raporda yetkililer Yunanistan'ın gerekli reformları yapmamasının bu yıl ve önümüzdeki yıl için toplam GSYH'nin yüzde 0.5'i bütçe açığı (2 milyar euro) doğuracağı ve bu oranın 2015 yüzde 1.75 ve 2016'da yüzde 2'nin üzerine çıkacağı uyarısını yaptı.
Temmuz 2013 tarihli raporda Yunanistan için "2013-2014 mali görünümü şu an çok belirsiz görünüyor" ifadeleri kullanıldı. Yunanistan'da önümüzdeki hafta sendikalar yeniden greve hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...