Almanya'da skandal! Teröristlerin fotoğrafları, "İnancı uğruna ölenler" sergisinde

Düzenleyen:
Almanya'da skandal! Teröristlerin fotoğrafları, "İnancı uğruna ölenler" sergisinde

DÜNYA Haberleri

Paris'teki Bataclan katliamının faili ve 11 Eylül'ün planlayıcısı gibi teröristlerin fotoğrafları, Berlin'deki bir sanat etkinliğinde "inancı uğruna ölenler" başlığıyla sergilendi. Fransa ise skandala sert tepki gösterdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, iki Danimarkalı sanatçının 29 Kasım'da açtığı "Şehitler Müzesi" isimli etkinlikte, "İnancı için ölenler" başlığıyla Paris'teki Bataclan konser salonunda 90 kişinin ölümünden sorumlu tutulan teröristlerden Ömer Mustafay'ın ismi ve fotoğrafı yer aldı.

11 EYLÜL SALDIRILARININ FAİLLERİ DE VAR

Etkinlikte, Mustafay'ın yanı sıra 11 Eylül saldırısının planlayıcılarından Muhammed Atta ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçen yıl düzenlenen saldırıların sorumlularının da fotoğraf ve bilgileri paylaşıldı.

"TERÖRİZM VE ŞEHİTLİĞİ KARIŞTIRMAYIN"

Fransızlar ise etkinliğe sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sert tepki gösterdi. Birçok milletvekili ve siyasi konuya ilişkin açıklama yayımlarken, Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği de terörizm ile şehitlik kavramının karıştırılmaması gerektiğini açıkladı.

"FOTOĞRAFLARI DERHAL KALDIRIN"

13 Kasım kurbanlarının yakınlarının oluşturduğu Life for Paris örgütü ise, söz konusu fotoğrafın derhal kaldırılması talebinde bulundu.
Paris'te 13 Kasım 2015'te eş zamanlı düzenlenilen saldırılarda 90'ı konser salonu Bataclan'da olmak üzere 130 kişi yaşamını yitirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...