Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ailesini öldürdüğü Iraklı'ya 15 bin dolar önerdi

ABD ailesini öldürdüğü Iraklı'ya 15 bin dolar önerdi

DÜNYA Haberleri

Musul'da 2 yıl önce DEAŞ üssü diye vurulan evinde eşi, kızı, kardeşi ve yeğenini kaybeden Besim Razzo, ABD'nin olayı örtmeye çalıştığını söyledi.

ABD'de Michigan eyaletinde mühendislik eğitimi alıp uzun yıllar kalan, kendi ülkesi Irak'a döndüğünde ise Amerikan jetlerinin hedefi olan Besim Razzo (56), evini bombalayıp tüm ailesini öldürenlerin peşine düştü.

ABD SALDIRISINDA TÜM AİLESİNİ KAYBETTİ
20 Eylül 2015'te Musul'da büyük bir gürültüyle gözlerini açtığında evin çatısı yerine yıldızları gören Razzo, ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında eşini, kızını, yan evde yaşayan kardeşi ve yeğenini kaybetti.

TÜRKİYE'DE TEDAVİ GÖRDÜ
Ağır yaralı kurtulup Türkiye'de tedavi gördü ve hikayesini tüm dünyayla paylaştı. Bu sayede geçen ay New York Times gazetesi, Irak'ta Amerikan hava saldırılarında ölen sivillerin resmen açıklanandan 31 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkaran bir haber yayımladı.

"TAZMİNAT İFADESİNİ BİLE KULLANMADILAR"
Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuşan Razzo, gazetecilerin bastırması üzerine ağustosta bir iç soruşturma başlatıldığını öğrendiklerini, bunun üzerine Erbil'deki Amerikan üssüne gittiğini belirtip şunları anlattı:

"Orada Amerikalı bir avukatla görüştük, üzgün olduklarını söyledi. Bana bir ödeme yapmak istediklerini söylediler, tazminat ifadesini bile kullanmadılar. Ve 15 bin dolar önerdiler. Eşimin ve kızımın ölümü karşılığında bu parayı vermek istediler. Tabii ki reddettim, 'Bu saçmalık' dedim. 15 dakika kaldım kalmadım, hemen üssü terk ettim. Ve onlardan bir daha haber almadım."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...