Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

50 yaşındaysanız bu tetkiki yaptırın

Düzenleyen:
50 yaşındaysanız bu tetkiki yaptırın

SAĞLIK Haberleri

Erken teşhis edilerek önlenebilir az sayıdaki kanserden biri olan kolon kanserinin en önemli teşhis metodunun kolonoskopi yaptırmak olduğunu söyleyen Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Sezgin, “50 yaşına gelen her sağlıklı insan mutlaka kolonoskopi yaptırmalıdır” dedi.

Ziyneti Kocabıyık

Kalın bağırsak kanserlerinde tarama programlarının bu kanser türünden ölümleri azalttığının ispatlandığını söyleyen Prof. Dr. Sezgin, “Kolon kanseri riski 40 yaşından sonra artar. Yavaş gelişim gösteren bu kanser öncelikle bağırsak içindeki polip adı verilen yapılarla kendini gösterir. Bu poliplerin çıkarılması kanser riskini düşürür. Her polip kanser anlamına gelmez ancak patolojik incelemesi yapılmalıdır” dedi. Kolon kanserinin belirtilerinin dışkıda kan, uzun süren kabızlık, kansızlık  olduğuna işaret eden Prof. Dr. Sezgin, “Bunlar olmasa bile 50 yaşında, ailede kanser varsa daha erken yaşlarda dışkıda kan bakılmalı ve kolonoskopi yapılmalıdır. Artık bu tetkiki yaptırmak son derece kolay. Uyutularak yapıldığı için hasta herhangi bir rahatsızlık hissetmiyor. Daha önce 3 gün olan bağırsak temizliği de 1 günde tamamlanıyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...