Boston bombacısı suçlamaları reddetti

/ Kaynak: AA
Boston bombacısı suçlamaları reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Boston kentinde nisan ayında gerçekleşen bombalı saldırıların sanığı Cohar Tsarnaev, mahkemede suçlamaları kabul etmedi.

ABD'nin Boston kentinde nisan ayında gerçekleşen bombalı saldırıların sanığı Cohar Tsarnaev, çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Boston'da ilk kez hakim karşısına çıkan ve aralarında terörizm ve kitle imha silahı kullanmanın da yer aldığı 30 ayrı suçu işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Tsarnaev hakkında idam istenebileceği kaydedildi. Tsarnaev'in suçlamaları kabul etmediği mahkeme salonunda, saldırının mağdurları ile Cohar Tsarnaev'in kız kardeşleri de yer aldı. Salon dışında toplanan bir grup ise suçsuz olduğuna inandıkları Tsarnaev'in serbest bırakılması için gösteri yaptı. Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Tsarnaev öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...