Ban Ki Moon, Myanmar'dan vatandaşlık talebine cevap istedi

/ Kaynak: AP
Ban Ki Moon, Myanmar'dan vatandaşlık talebine cevap istedi

DÜNYA Haberleri  / AP

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Myanmar yönetiminden Rohingya Müslümanlarının vatandaşlık taleplerini karşılamasını istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Myanmar yönetiminden Rohingya Müslümanlarının vatandaşlık taleplerini karşılamasını istedi. nbsp;Genel Sekreter Ban, BM'de Myanmar'ın Dostları Grubu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Myanmar'da toplumlararası çatışmalardan derin endişe duyduğunu belirterek, "Özellikle Rohingya toplumunun sıkıntıları ve buradaki insani şartlar nedeniyle kaygılıym. Çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve büyük yıkımlara neden olan eylemler kabul edilemez" dedi. Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'in bu eylemleri kınadığını ve sorumluların cezalandırılacağını belirttiğini hatırlatan Ban, bu sözlerin somut eylemlere dönüşmesi gerektiğini dile getirdi. "Myanmar'da tehlikeli bir kutuplaşma yaşanıyor" diyen Ban, bu nbsp;sorunların acil ve gerektiği biçimde çözülmemesi durumunda ülkedeki reform sürecinin zarar göreceğini ve bölgenin bu durumdan olumsuz etkileneceğini kaydetti. Myanmar hükümetinin azınlıkların meşru taleplerine kulak vermesinin önemine işaret eden Ban, "Bu taleplere Rohingya Müslümanlarının vatandaşlık istekleri de dahil" ifadesini kullandı. Genel Sekreter Ban, Myanmar'daki liderlere çalışmaları ve toplumsal kaygıları çözmeleri için mektup yazmayı planladığını da sözlerine ekledi. Myanmar'ın Dostları Grubu toplantısının ardından Cibuti'nin BM Daimi Temsilcisi Roble Olhaye ile Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah Yahya el-Muallemi, basın toplantısı düzenleyerek, Rohingya Müslümanlarının sorunlarının çözülmesi için Myanmar hükümetinin yeterli çabayı göstermediğini belirttiler.

DÜNYA
Kaynak: AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...