Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhvan lideri aranıyor, görüldüğü yerde tutuklanacak

İhvan lideri aranıyor, görüldüğü yerde tutuklanacak

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in lideri Muhammed Bedii hakkında 'şiddeti körüklemek' iddiasıyla tutuklama kararı çıkarıldı.

Bedii, pazartesi sabahı Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'nın önünde yaşanan ve 52 kişinin öldüğü olayı kışkırtmakla suçlandı. Savcılık ayrıca aralarında Bedii'nin yardımcısı Mahmud İzzet ile Müslüman Kardeşler'in önde gelen isimlerinden İssam el Eryan ile Muhammed el Beltagi'nin de bulunduğu 10 kişi için tutuklama kararı çıkardı. Örgütün sözcüsü Cihad El Haddad, nbsp; Adeviye Meydanı'ndaki Mursi yanlısı gösterilere dikkat çekerek "Bunlar polis devletinin Rabia'daki protestoyu dağıtma çabasından başka bir şey değil" dedi. Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Bedr Abduletti, Mursi'nin darbeden sonra şu an güvenli bir yerde olduğunu ve kendisine henüz bir suçlama yöneltilmediğini açıkladı. Abduletti, "Mursi güvenliği için gizli ve güvenli bir yerde bulunuyor. Kendisine saygılı ve itibarlı bir şekilde davranılıyor. Şu ana kadar kendisine henüz bir suçlama yöneltilmiş değil" ifadelerini kullandı.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...