Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktorları hayrete düşürdü neredeyse bir bebek büyüklüğünde!

Düzenleyen:
Doktorları hayrete düşürdü neredeyse bir bebek büyüklüğünde!

YAŞAM Haberleri

Şiddetli karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran 49 yaşındaki diyaliz hastası Bekir Karaçam'ın, kist nedeniyle 43 santimetre ve 2,5 kilogram ağırlığa ulaşan böbreği ameliyatla alındı.

13 yıldır böbrek hastası olan Karaçam, böbreklerinde oluşan kistler  nedeniyle zor zamanlar yaşamaya başladı. Böbrek nakli olmak için sırada  beklerken, geçmeyen karın ağrıları üzerine hastaneye başvuran Karaçam'ın,  neredeyse yeni doğan bir bebek boyutuna ulaşan böbreği doktorları da hayrete  düşürdü.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Karaçam, 2004'te böbrek  rahatsızlığı teşhisi konulduğunu ifade ederek, iki yıldır diyalize girdiğini  söyledi. Böbreklerinde genetik bir rahatsızlıktan dolayı kistler oluştuğunu,  bunun da böbreğinde büyümeye neden olduğunu dile getiren Karaçam, "Aşırı derece  büyüdüğü için mide ve bağırsağım çalışamaz hale geldi. Nefes alamıyordum.  Ameliyat olalı bir hafta oldu, şu an çok rahatım. Bir böbreğimi aldılar diğer  böbreğimde de kist var, onu da takip ediyorlar." dedi.

"Böbreğimin büyük olduğunu hissediyordum"

Karaçam, böbreğindeki kisti gördüğünde çok şaşırmadığını dile  getirerek, "Sağ böbreğimdeki kist de ona yakın. Resimde baktığımda 43 santim  olduğunu söylediler. Çıkan büyüklüğe şaşırmadım çünkü elimle ne kadar büyük  olduğunu hissediyordum. Son 3-4 aydır çok sıkıntı veriyordu. Tahliller yapıldı ve  ameliyat olmam gerektiği söylendi." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...