'Fed'in politikalarına ihtiyacınız var'

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
'Fed'in politikalarına ihtiyacınız var'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Fed Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinin Fed'in ekonomiyi canlandırmak için uyguladığı politikalarının devamına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinin Fed'in ekonomiyi canlandırmak için uyguladığı politikalarının devamına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bernanke, Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu (NBER) tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin halen Merkez Bankası'nın uyguladığı düşük faiz politikasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. İşsizliğin halen yüksek olduğunu, enflasyonun ise Fed'in hedefinin altında kaldığını belirten Bernanke, Fed'in bu politikalarının devamına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Yüksek vergi oranları ve federal bütçe kesintileri nedeniyle ekonominin halen istenen seviyeye gelmediğini dile getiren Bernanke, parasal genişleme politikasının devam etmesi gerektiğini ifade etti. 2008 yılındakine benzer bir krizin tekrar yaşanmasının önlenmesi için de çalıştıklarını kaydeden Bernanke, bunun için riskleri ve kırılganlıkları daha yakından izlediklerini belirtti. Bernanke, konuşmasında Fed'in varlık alım programında herhangi bir değişik sinyali vermedi ancak Fed'in en son haziran ayında düzenlediği toplantısından sonraki sözlerini de savundu. Geçen haziran ayındaki toplantıda Bernanke, Fed'in bu yılın sonuna doğru varlık alımlarını azaltabileceğini ve ekonominin güçlenmeye devam etmesi halinde 2014 yılı ortalarında varlık alımlarına son verilebileceğini söylemişti. Konuşmasında kariyerinin geleceğine ilişkin bilgi vermeyen Bernanke, "mirasının ne olacağı" sorusu üzerine, başkalarının kendisini 2008 krizini yönetme biçimi nedeniyle yargılayacaklarını söyledi. Bernanke, görev yaptığı süre içinde Fed'i daha şeffaf hale getirdiğini ve kamuoyuna daha fazla bilgi sunulmasına katkı sağladığını da dile getirdi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...