İstanbul'a kar geldi! | 6 Aralık Hava Durumu, (İstanbul'da Kar Ne Kadar Sürecek)

Düzenleyen:
İstanbul'a kar geldi! | 6 Aralık Hava Durumu, (İstanbul'da Kar Ne Kadar Sürecek)

YAŞAM Haberleri

Ve İstanbul'a kar geldi. İstanbul kar yağışı için günlerdir peş peşe uyarılar geliyordu. Bir yanda AKOM bir yandan meteoroloji İstanbul'a kar için tarih vermişti. Ve beklenen oldu. Dün gece itibariyle İstanbul'a kar geldi. Peki İstanbul'da kar ne kadar sürecek, hangi illerde kar yağacak. İstanbul'un yanı sıra yurdun bir çok kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Son dakika gelen kar bilgilerine göre ise; İstanbul'da aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.6 Aralık hava durumu ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.

Ve İstanbul'a kar geldi. İstanbul günlerdir bu haberi bekliyordu. Uyarıların ardından dün gece İstanbul'a kar yağdı. İlk olarak Sarıyer, Başakşehir ve Çekmeköy ilçelerinde görülen kar, bu sabah da yağmaya devam ediyor. Dün gece kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Oto Yolu Girişi bir anda beyaza büründü. Yurdun bir çok bölümünde kar yağışı etkili oluyor. Son dakika gelen kar bilgilerine göre ise; İstanbul'da aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek. Peki İstanbul'da kar ne kadar sürecek?, Hangi illerde kar yağacak6 Aralık hava durumu ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.

İSTANBUL'A KAR GELDİ
Mevsimin ilk karı İstanbul'a düştü. Kar yağışı ilk olarak Sarıyer, Başakşehir ve Çekmeköy ilçelerinde görüldü.

İstanbul'a kar geldi! | 6 Aralık Hava Durumu, (İstanbul'da Kar Ne Kadar Sürecek)

İstanbul'a kar geldi! | 6 Aralık Hava Durumu, (İstanbul'da Kar Ne Kadar Sürecek)

KUZEY MARMARA OTOYOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kısa süre yağan kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Oto Yolu Girişi bir anda beyaza büründü. Daha sonra yağan yağmurla birlikte az miktardaki kar eridi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 4
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...