Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hatay'da protesto, 3 polis yaralı

/ Kaynak: CHA
Hatay'da protesto, 3 polis yaralı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Uzun süre tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için Hatay'da gerçekleştirilen izinsiz yürüyüşte 3 polis yaralandı.

Eskişehir'deki 'Gezi Parkı' eylemlerinde yaralanan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın (19) uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından memleketi Hatay'da gerçekleştirilen izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti. 8 saat polisle çatışan eylemciler 3 polis memurunun yaralanmasına sebep oldu. Özel harekat ekiplerinin de katıldığı müdahale ile eylemler saat 02.30 sıralarında sona erdirildi. Halkevlerine bağlı 200 kişilik bir grup, Armutlu Mahallesinden yürüyüşe geçti. Grup, yasak olmasına rağmen Saray Caddesinde basın açıklaması yapmak istedi. Armutlu Mahallesi çıkışında polis tarafından önü kesilen grupla polis arasında süren görüşme trafiği sonuçsuz kaldı ve TOMA'lar müdahale etti. Biber gazı ve suyla yapılan müdahaleler sonucu mahalle girişine geçen grup, burada barikat kurarak polise taş, sopa, bilye, molotof bombası ile saldırdı. Mahalle aralarında ses bombası da kullanan gruba müdahale eden zırhlı aracın üzerine zeytinyağı, molotof bombası ve bilyeler atan grup, daha sonra mahalle girişlerine kurdukları barikatları ateşe verdi. TOMA ve Akreplerin üzerine apartmanların çatılarından mutfak tüpü, mermer, molotof bombası, havai fişek ve demir bilyeler atıldı. Müdahaleye giden Akrebin camı kırıldı. Dün saat 17.00 sıralarında başlayan eylem, bugün saat 02.30 sıralarında sona erdi. Eylemcilerin yürüyüş ısrarı nedeniyle grup liderleri ve polis arasında görüşmeler sürerken ezan okundu. Çevik Kuvvet polisleri, eylem alanında iftar yaptı. Çevik Kuvvet personeli dağıtılan su ile oruçlarını açtı. Polislere daha sonra kumanyaları dağıtıldı. Gaz maskelerini kenara bırakan çevik kuvvet polislerinin çoğu yere oturarak kendilerine getirilen kumanya ile eylem alanında iftarını yaptı. Bazı polislerin de kalkaların üzerine yatarak uyuduğu görüldü. Eylemcilerin sapanlarla attıkları taş ve demir bilyeler 3 polisin yaralanmasına neden oldu. Bir polis ayağından yara alırken, diğer iki polis ellerinden darbe aldı. Bir polisin elindeki tendon bağlarında kopma olduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...