BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘Suni et’ten hamburger

‘Suni et’ten hamburger

Hollandalı bilim adamları, laboratuvarda büyükbaş hayvanların kök hücresinden et üretti. Bu etten yapılacak ilk “tüp-burger” ekim ayında 575 bin liradan satılacak. Hamburger, lezzetli olması hâlinde hayvancılık ve beslenmede çığır açacak!



Suni et üretebilmek için uzun zamandır çalışmalar yapan Hollandalı bilim adamları, laboratuvarda üretilen eti yakında görücüye çıkarmayı planlıyor. Maastricht Üniversitesi’nden Dr. Mars Post, Ekim ayında dünyaca ünlü şef Heston Blumenthal tarafından pişirilecek eti, ilk hangi ünlünün tadacağına henüz karar verilmediğini söyledi. Suni etle yapılacak hamburgerin ilkinin 250 bin euro (575 bin TL), ikincisinin ise 200 bin euroya (460 bin TL) mal olması bekleniyor. Büyükbaş hayvanların kök hücreleri kullanılarak elde edilen suni etin lezzetli bulunması durumunda hayvancılık ve beslenmede çığır açacağı tahmin ediliyor. PETA: SEVİNDİRİCİ GELİŞME Bilim insanları, laboratuvarda üretilecek etlerin çok daha sağlıklı olabileceğini, bakteri riskinin azalacağını savunuyor. Bazı çevreler ise “Frankeştayn tarzı” diye tanımladıkları suni eti, doğal olmayan bir gıda olduğu gerekçesiyle eleştiriyor. Hayvan hakları örgütü PETA da keşfi büyük bir gelişme olarak niteledi. Ancak PETA, tüp-burgerin 4 yıl önce laboratuvar ortamında ticari satışa uygun miktarda et üretimini yapan ilk araştırmacı grubu için koyduğu 1 milyon dolarlık ödülün şartlarını henüz yerine getirmediğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT